Pratite nas

Miks

Otkazivanje OI i dalje je moguće

Otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju i dalje je jedna od opcija! S obzirom na to da pandemija korona virusa ne posustaje manje od 100 dana pre početka takmičenja, moguće je da Igre ipak budu otkazane, izjavio je danas jedan od funkcionera vladajuće stranke u Japanu.

„Ako se bude činilo da je nemoguće organizovati Olimpijske igre, tada ćemo morati da stanemo. Otkazivanje je, naravno, opcija. Šta će nam Igre ako šire zarazu“, izjavio je Tošihiro Nikai.
Olimpijske igre su odložene prošle godine za ovu i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta, a očekuje se da se održe bez strane publike.

Vakcinisanje u Japanu prolazi sporo, do sada je prvu dozu primilo manje od jedan odsto stanovništva, a beleži se veliki broj novih slučajeva pozitivnih na korona virus, 4.000 dnevno, što je najviše od januara.

Novi talas je poremetio kalendar za kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre, ali i štafetu.
Deo prolaska olimpijskog plamena otkazao je grad Macujama, dok je Osaka tražila da on bude u zatvorenom parku.

Japanci nisu većinom za održavanje Olimpijskih igara zbog zdravstvene situacije, pokazale su ankete koje su sprovedene prošlog meseca.
Potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Džon Kouts je prethodno izjavio da organizatori ne razmišljaju o otkazivanju Igara, uprkos tome što su svi zabrinuti.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks