Pratite nas

Miks

Osijek je centar streljačkog sveta: Na redu je Svetsko prvenstvo

streljaštvo

Stručni štab reprezentacije Srbije odredio je sastav državnog tima za Svetski kup u Osijeku. Našu zemlju će na turniru koji će biti održan od 24. juna do 1. jula predstavljati 19 strelaca.

Uz 13 seniorskih reprezentativaca, u ekipi su i juniorke Jovana Todorović, Jelena Todorović (obe pištolj), Aleksandra Havran, Marija Kolarević (obe puška), junior Marko Ivanović (puška), kao i mlađa seniorka Ivana Marić (puška), koja je bila rezerva za Evropsko prvenstvo u Osijeku.

S obzirom na to da u svakoj disciplini u borbi za plasman mogu da učestvuju najviše po tri strelca iz iste zemlje, šestoro mladih takmičara će gađati van konkurencije. Međutim, Jovana Todorović će biti u konkurenciji za plasman u takmičenju MK sport pištoljem, u kojem je Srbija na EP imala dve predstavnice.

Sem pomenutih šestoro strelaca, na Svetskom kupu će debitovati i Teodora Vukojević (puška), ali ona je „vatreno krštenje“ u seniorskoj reprezentaciji imala na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Konačne startne liste za Svetski kup još nisu objavljene, ali očekuje se učešće strelaca iz bar 50 zemalja sa svih kontinenata. Za mnoge strelce, uključujući i srpske, turnir u Osijeku biće prvo veliko interkontinentalno takmičenje posle skoro dve godine.

Strelkinja Teodora Vukojević: Svašta nam prolazi kroz glavu dok gađamo

Svetski kup je za olimpijce poslednja velika provera pred Igre u Tokiju. Srbija je izborila sedam olimpijskih kvota za Tokio. Stručni štab je, u skladu sa ranije utvrđenim kriterijumima, sastavio predlog reprezentacije za OI, koji će uskoro biti ozvaničen, posle prve naredne sednice Upravnog odbora SSS.

Sastav za Svetski kup u Osijeku:

Seniorke, puška –  Vazdušna puška: Andrea Arsović (Partizan), Teodora Vukojević („Čika Mata“) , Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790). Van konkurencije Aleksandra Havran (Jedinstvo, Stara Pazova). MK puška trostav (3 puta 40 metaka): Arsović, Vukojević, Vukašinović. Van konkurencije: Ivana Marić (Policajac) i Marija Kolarević (Novi Sad 1790).

Seniorke, pištolj – Vazdušni pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Brankica Zarić (Novi Sad 1790), Jasmina Milovanović (Akademac). Van konkurencije: Jelena Todorović (Olimpik 011), Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće). MK sport pištolj: Arunović, Milovanović, Jov. Todorović.

Seniori, puška – Vazdušna puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92). Van konkurencije za plasman: Marko Ivanović („Čika Mata“). MK puška trostav: Stefanović, Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Sebić. Van konkurencije: Kovačević i Ivanović.

Seniori, vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda).

Mešoviti parovi – Vazdušna puška: Stefanović/Arsović i Sebić/Vukašinović. Vazdušni pištolj: Mikec/Arunović i Grgić/Milovanović.

Vođa puta je Dragan Marković, a u stručnom štabu su i selektori Dragan Donević i Jelena Arunović, zatim Saša Iker, Goran Mikec, Petar Nikolić, Stefan Višekruna, Milan Armuš, Ivan Manojlović i Alina Sebić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks