Pratite nas

Tenis

Originalna odbrana od dopinga: Zabranjena supstanca mi je ušla u telo tokom seksa

dajana jastremska tenis

Bila je Dajana Jastremska velika nada ukrajinskog tenisa, u januaru prošle godine bila je 21. na svetskoj rang listi i očekivao se njen veliki prodor jer je imala tek 19 godina.

Osvojila je tri turnira, zaradila više od dva miliona dolara i sve je nagoveštavalo da je prava zvezda u usponu.

A, onda je početkom ove godine pala na doping testu… Tokom kontrole, u njenom uzorku pronađena je zabranjena supstanca mesterolon. Dobila je momentalnu suspenziju, dok se ne ispita ceo slučaj.

Naravno, Dajana je od prvog dana tvrdila da je nevina.

U mojoj mokraći su pronađene vrlo niski nivoi mesterolona. Dobila sam naučne informacije da je takav rezultat moguć kao neka vrsta kontaminacije. Takođe, rečeno mi je da ovu supstancu muškarci često koriste kao lek i ne preporučuju se ženama zbog štetnih posledica“, bio je prvi stav Jastremske.

Ona se žalika Ženskoj teniskoj asocijaciji (VTA), ali priča joj nije prošla. Ostao joj je još Sud za Arbitražu u sportu u Lozani (CAS), a saslušanje je zakazano tokom meseca.

Nemački list Špigel otkrio je na čemu će se zasnivati Dajanina odbrana: ona će tvrditi da nedozvoljenu supstancu unela u telo tokom – seksa! I to sa bivšim dečkom, koji tvrdi da je ta priča totalna laž i da ga je teniserkin otac pritiskao da bude svedok odbrane i stane uz Dajanu, što je on odbio da učini.

Rizičan potez je rešila Ukrajinka da povuče i ako ne prođe, moraće da zaboravi na tenis bar još neko vreme.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis