Pratite nas

Atletika

Olimpijska šampionka suspendovana na pet godina zbog kršenja antidoping pravila

brijana rolins atletika
Brijana Rolins-Meknil u sredini (Foto: printscreen)

Olimpijska šampionka na 100 metara s preponama, američka atletičarka Brijana Rolins-Meknil suspendovana je na pet godina zbog kršenja antidoping pravila i mogla bi da propusti ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju, ali i naredne u Parizu.

Jedinica za integritet atletike (AIU) saopštila je da je Rolins-Meknil  drugi put u karijeri suspendovana zbog „neovlašćenog postupanja u procesu upravljanja rezultatima“ uzoraka doping kontrole, piše Kurir.

Međutim, Rolins-Meknil se žalila Sudu za sportsku arbitražu koji je privremeno „zamrznuo“ njenu suspenziju kako bi mogla da učestvuje na američkim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, saopštila je AIU.

CAS će o ovom slučaju odlučivati pre Igara u Tokiju koje počinju 23. jula.

Ona je prethodno propustila sezonu 2017. godine kako bi izdražala jednogodišnju suspenziju zbog propuštenih doping testiranja.

Rolins-Meknil je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Ova 29-godišnja američka atletičarka je takođe bila i svetska prvakinja 2013. godine.

Ona je četvrta najbrža atletičarka u ovoj disciplini, pošto je na američkom nacionalnom prvenstvu ostvarila rezultat od 12,26 sekundi.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika