Pratite nas

Tenis

Olga Danilović: Tata ne može da gleda moje mečeve

olga danilović teniserka
Najperspektivnija srpska teniserka - Olga Danilović (foto:starsport.rs)

Najperspektivnija srpska teniserka Olga Danilović otkrila je da njen otac, proslavljeni košarkaš Predrag Danilović, uglavnom izbegava da gleda njene mečeve.

Razlog je taj što je bivši trofejni reprezentativa, višestruki klupski prvak Evrope i član NBA lige, najbolje razume u svakom trenutku tokom meča, ali ga muči što ne može da joj odmah pomogne.

“Ogromna je privilegija što imam takvog čoveka i sportistu u kući. Tata, međutim, ne može da gleda moje mečeve, jako mu je teško kada igram. Ali tako se i ja osećam kad gledam mlađu sestru, koja je odbojkašica. Zbog toga razumem moje roditelje koliko im je teško da mene gledaju“, ispričala je Olga u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Predrag i Olga Danilović (Foto: Starsport)

Sa ocem, koji je već nekoliko godina na čelu Košarkaškog saveza Srbije, ima dogovor da može da ga pozovem bukvalno u svakom trenutku kad joj treba savet, pomoć, kad je u nedoumici ili problemu.

Tata mi kaže da uvek mogu da ga pozovem kada mi treba, čak i u tri ujutru. I ja umem to da uradim. Zna kako da me opusti, kako da me motiviše, kako da mi na nekom turniru glava bude „na mestu“. On je najbolji tata na svetu. Imam njegove i dobre i loše strane. On je na terenu bio ubica, imao je taj ledeni pogled i najvažniji šut u karijeri umeo je da pogodi kao da je na treningu. Zbog svega toga, kad mi je bilo frka, uvek je imao pravi savet, uvek je znao kako se osećam. Zbog toga neće da gleda moje mečeve, jer ne može da uđe umesto mene da igra, a zna kako se osećam“.

Tata je tu da uvek pomogne savetom, ali Olga je ustvari tokom čitave karijere nerazdvojna od majke, Svetlane, sportske voditeljke sa RTS.

Majka je meni ubedljivo najveća podrška. Bila je sa mnom na svim turnirima od početka. Kada mi je teško na terenu, kada je pogledam i vidim tu veru u njenim očima, osećam se neverovatno. Sad je morala da radi prenose mečeva u Bili Džin King kupu i kad sam izgubila, onda me je intervjuisala, bilo mi je baš teško“.

Srbija je imala priliku da se pobedom nad Kanadom u Kraljevu plasira u Svetsku grupu Bili Džin King kupa, doskorašnjeg FED kupa, ali izgubila je sve mečeve.

Nisam još prebolela poraz. Bilo je veoma bolno. Bio je vrhunski meč, nemam za čime igrački da žalim, ali mi je mnogo žao što nisam pobedila. Najteže mi je što smo u svakom meču bile blizu pobede. Poseban je osećaj kad igraš FED kup. Tokom cele godine smo sami na turnirima, a kada igramo za reprezentaciju konačno budem deo tima. „Pukne“ te adrenalin, želiš da doneseš taj bod Srbiji. Kad sam debitovala za reprezentaciju i ostvarila prvu pobedu, počela sam da plačem od sreće. Posebna je atmosfera u tom timu, osetiš posebnu emociju“.

(Foto: Starsport)

Osim toga da je vrlo emotivna, Olga je o sebi otkrila i da je druželjubiva, pa joj je prelazak iz juniorske u seniorsku konkurenciju najteže pao jer je morala odjednom da „odraste“ i da promeni navike.

Prelaz iz juniorske u seniorsku selekciju je veoma težak, ali ti to ne znaš dok se ne pređeš. Dok si junior ne uživaš u tim danima i shvatiš kako je bilo lepo tek kada pređeš u seniore. Tada je svako u svojoj sobi. Dok sam bila juniorka, uživali smo svaki dan na turnirima, igrali smo žmurke po hotelu, družili smo se mnogo. Ja sam generalno veoma druželjubiva. I onda mi nije bilo lako da odjednom pređem na spartanski način života. Društvo me sad stalno zeza kada odemo na piće: „Olga, je l’ ovo bilo u tvom planu i programu“. Kod mene se uvek zna tačno šta i kada radim i nema odstupanja“.

Olga ima trofej Vimbldona osvojen u juniorskom dublu, ali i jedan seniorski WTA trofej iz Moskve iz 2018. godine. Otkrila je, međutim, da je jedan od najuzbudljivijih momenata u karijeri ima prošlog leta kad je s Novakom Đokovićem igrala u miks dublu na „Adrija turu“.

„Kad smo izašli na teren, pogledala sam ga i pomislila: „Vau, igram s Novakom“. Stvarno je to bio jedan od lepših momenata. Sada sam na njegovoj akademiji, on mi je mentor. Kada pričaš sa njim osećaš posebnu energiju. Uvek je tu da pomogne. Potpuno je drugačiji. Kakav je na terenu, takav je i van terena. Koliko je veliki na terenu, toliko je veliki i van njega“, objasnila je Olga Danilović.

Olga sa Novakom na „Adrija turu“ (Foto: Starsport)

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis