Pratite nas

Miks

Oksana Čusovitina: Gimnastičarka od 46 leta koja je dobila ovacije na otvorenoj sceni

oksana čusovitina

Olimpijske igre uvek sa sobom nose priče o nekim junacima iz senke, onima kojima medalja nije sve u životu.

Jedna od takvih heroina je Oksana Čusovitina, gimnastičarka sa punih 46 leta, koja je posle takmičenja u Tokiju ispraćena ovacijama. I to od koleginica gimnastičarki iz svih reprezentacija. Jer, skoro svaka od njih, po godinama, može da joj bude ćerka.

Malo koja se od njih rodila kada je Oksana prvi put nastupila na Igrama 1992. godine i osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji. I evo, do danas nije propustila nijedne. A, pričamo o gimnastici, jednom od najtežih sportova, u kojem su često za medalje bore još maloletne devojčice.

Oksana u Tokiju nije uspela da prođe u finale, ali dobila je ovacije, nagradu koja sija jednakim sjajem kao da je medalja.

Bilo je stvarno lepo. Bile su to suze radosnice, zbog podrške toliko mnogo ljudi. Nisam ni gledala rezultat, osećala sam se ponosno i srećno. Ovo su bile moje poslednje Igre, ipak imam 46 godina. Živa sam, srećna, bez povreda. Ponosna sam na sve što sam ostvarila“, poručila je Oksana Čusovitina, sada već prava legenda Olimpijskih igara.

Na ovih osam Igara predstavljala je tri države: Najpre Ujedinjeni tim, što je bio naziv za sportiste iz bivše SSSR 1992. godine, potom je predstavljala Nemačku 2008. i 2012. dok je bila takmičarka Uzbekistana od 1996. do 2004. pa opet od 2016. do danas.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks