Pratite nas

Sportovi u vodi

Određen spisak vaterpolistkinja za kvalifikacije za EP

Foto: ŽVK Crvena zvezda

Posle obavljenog testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta u Beogradu, Ivana Ćorović je uz konsultaciju sa selektorkom Draganom Ivković odredila spisak od 15 igračica koje će nastaviti pripreme za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji se od 17. do 20. februara igra u Zrenjaninu.

Na spisku su: Vanja Lazić (Crvena zvezda), Nikolina Travar (Vojvodina), Nada Mandić (Barseloneta), Janja Kaplarević (Steaua), Jelena Vuković (Orizonte), Anja Švec (Vojvodina), Iva Lujić (Crvena zvezda), Lolita Avdić (Vojvodina), Aleksandra Trmčić (Partizan), Jana Lujić (Crvena zvezda), Kristina Miladinović (Partizan), Nađa Novaković (koledž SAD), Hristina Ilić (Crvena zvezda), Ana Milićević (Partizan) i Milica Zelić (Crvena zvezda).

Finalni spisak od 13 igračica biće poznat u sredu posle novog testiranja.

Srpske vaterpolistkinje su nedavno doputovale iz Zagreba, gde su nekoliko dana trenirale sa selekcijom Hrvatske, a već u ponedeljak su otputovale u Zrenjanin, gde ih od četvrtka do nedelje očekuje borba za plasman na Šampionat Evrope u Splitu.

Pored Srbije, na turniru učestvuju Grčka, Turska, Belgija i Švajcarska, a na Evropsko prvenstvo će se plasirati dve najbolje selekcije.

U prvom kolu, 17. februara, Srbija od 19 sati igra sa Grčkom. Dan kasnije rival će biti Švajcarska od 19 sati, a u isto vreme u subotu počinje duel sa Belgijom, dok se u nedelju od 12 sati Srbija sastaje sa Turskom.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi