Pratite nas

Odbojka

Odbojkaški spektakl u Veroni: Milena i Maja napadaju vrh Evrope

Spektakl koji se dugo čekao u ženskoj odbojci. Borba za evropski tron u kojoj će se sudariti dve istinski najbolje ekipe Starog kontinenta.

Verona će od 17 časova biti poprište duela Vakifbanka i Koneljana u finalu Lige šampiona za odbojkašice. Prvakinje Turske protiv prvakinja Italije. Može se komotno reći, dva drim-tima sa dve strane Evrope.

Simpatije srpskih ljubitelja odbojke biće na strani Vakifbanka, jer za njega igraju dve legende našeg sporta, Maja Ognjenović i Milena Rašić. Obe sa pregršt trofeja u riznici, jako dobro znaju kako se igraju velike utakmice, kako se osvajaju šampionska zvanja. Možda bi jedini hendikep turskog tima mogla da bude situacija sa korona virusom, koji je uoči finala pet igračica izbacio iz stroja, mada će one danas biti na terenu u Veroni.

Maja Ognjenović će imati priliku da se prvi put u karijeri popne na tron klupske odbojke i ovo je njena šansa, pogotovo što će se posle finala oprostiti od Vakifa, jer prelazi u Ezačibaši.

Na drugoj strani je moćni Koneljano koji predvodi fantastična Paola Egonu. Italijanski tim je osvojio još jednu titulu prvaka države i ima niz od više od 60 pobeda na domaćoj sceni. Ali, ono što Koneljano nema je Liga šampiona, poražen je u dva dosadašnja finala, jednom upravo od Vakifbanka. I danas će tražiti revanš za taj poraz.

Uzdanica će biti upravo Egonu, koja je pre dve godine bila šampionka Evrope sa Novarom.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka