Pratite nas

Atletika

Obradović: Olimpijske igre su dužne Ivani

Goran Obradović, trener najbolje srpske atletičarke Ivane Vulete, rekao je da će ona pokušati da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Skokom od 7,06 metara Vuleta je osvojila zlato na Svetskom dvoranskom prevenstvu u Beogradu, a Obradović u intervjuu za Večernje novosti potvrdio da će 30-godišnja atletičarka „produžiti“ karijeru do 2024. godine.

„Taj “neuspeh“ na Igrama, gde je bila četvrta, sigurno je uticao na nju i na ceo tim. Da je osvojila olimpijsko zlato od aktivne karijere oprostila bi se u Beogradu. Ali, Ivana je i daje gladna vrhunskih rezultata, a Igre su joj nekako dužne. Odlučili smo se za još jedan ciklus, koji je ovog puta kraći, blizu je, za dve godine u Parizu. Uostalom, mesec dana posle Tokija osvojila je Dijamantsku ligu, a posle pola godne svetsko zlato u Bogradu. Sa ovim skokom od 7,06 metara i bila bi olimpijska pobednica u Tokija“, rekao je Obradović za Novosti.

Tokom leta na programu su Svetsko prvenstvo u Judžinu, koje je na programu u julu, a šampionat Evrope sledi u avgustu u Minhenu, a Obradović je istakao da tek treba da odluče na kom će takmičenju Ivana da učestvuje.

Razmak između SP i EP je manji od mesec dana. Još ništa nismo planirali. Pre početka sezone odlučili smo se da idemo korak po korak, da mislimo samo na Beograd. Tek ćemo sada praviti planove. Moramo dobro da se dogovorimo. Videćemo da li ćemo se odlučiti za oba ili za jedno takmičenje. Koje, još ne mogu da kažem. Ipak, Ivana je u 31. godini i bio bi za nju veliki napor da ove godine učestvuje na tri velika takmičenja“, zaklučio je Obradović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika