Pratite nas

Košarka

Novinari izglasali: Tina Krajišnik najbolja u 2022.

Košarkaški savez Srbije sedmi put je zvanično proglasio najboljeg košarkaša i košarkašicu godine. U svečanoj atmosferi na tradicionalnom Božićnom koktelu KSS u hotelu „Kraun Plaza“, pred brojnim uglednim zvanicama iz sveta košarke i sporta, dodeljene su nagrade za najboljima u 2022.

Kao i prethodnih godina, sportski novinari renomiranih i tiražnih štampanih medija, specijalizovanih sajtova, portala i emisija, nacionalnih radio i televizijskih stanica, njih 39, izabralo je najbolju srpsku košarkašicu i košarkaša u prethodnoj kalendarskoj godini, a to su Tina Krajišnik i Nikola Jokić!

Kada je reč o najboljoj srpskoj košarkašici u 2022. godini, glasove je dobilo pet reprezentativki srbije – Ivon Anderson osam, Jelena Bruks, Nevena Jovanović i Aleksandra Crvendakić po jedan, a ubedljivu pobedu odnela je Tina Krajišnik koja je dobila čak 28 glasova sportskih novinara. Tina zbog klupskih obaveza u Rusiji nije bila u mogućnosti da primi nagradu, koju je njenom suprugu Đorđu uručio predsednik KSS Predrag Danilović.

Želela bih da se zahvalim na nagradi za najbolju košarkašicu u prethodnoj godini. Biti u mogućnosti da svakodnevno predstavljaš svoju zemlju kroz sport, na terenu i van njega, za mene je najveće zadovoljstvo. Hvala svim poštovaocima košarke, novinarima koji su to prepoznali… S obzirom na to da zbog klupskih obaveza danas nisam u mogućnosti da prisustvujem svečanoj dodeli, želela bih da se ovim putem zahvalim Košarkaškom savezu, mojim saigračicama iz reprezentacije, stručnom štabu, jer naš zajednički rad i naši uspesi imaju posebno mesto u mojoj karijeri. Svima bih vam poželela mnogo zdravlja, sreće i uspeha u 2023. godini“, rekla je Tina Krajišnik.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka