Pratite nas

Sportovi u vodi

Novi Zeland lako izašao na kraj sa Srbijom

Foto: Vaterpolo savez Srbije

U prvom kolu Svetskog prvenstva za juniorke, koje se održava u Beogradu, Srbija je ubedljivo poražena od Novog Zelanda – 17:5 (5:2, 3:0, 3:1, 6:2).

Već po prvom nastupu se videlo da naša mlada selekcija u kojoj su samo četiri igračice 2004. godište nema domete za veća ostvarenja.

Tehnički i fizički jače Novozelanđanke su bile daleko bolji rival i da na golu Srbije nije bila odlična Maja Dulić (17 odbrana) poraz bi bio još ubedljiviji. U prvoj četvrtini je dva puta Jovana Radonjić smanjila rezultat. U trećem delu je seriju rivala od 8:0 prekinula Jana Lujić, a u poslednjoj četvrtini su se upisale Staša Ilić i Milica Zelić.

U grupi su još daleko kvalitetnija Španija, zatim Hrvatska i teško je verovati da može da se prođe grupa. Ekipa je mlada. Pre četiri godine je naša selekcija bila predposlednja i na ovom takmičenju učestvuje zahvaljujući činjenici da je domaćin.

SRBIJA: Dulić, Andrejić, Lujić 1, Marinković, Tokić, Radonjić 2, Todorovski, Ilić 1, Lukić, Koreni, Pejčić, Zelić 1, Antanasijević. Trener: Ćorović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi