Pratite nas

Rukomet

Novi ugovor za Anđelu Janjušević

Srpska reprezentativka je na ceni! Rukometni klub Šiofok produžio je ugovor sa šest devojaka koje se smatraju okosnicom tima. Među grupom igračica koje su predstavljene kao sadašnjost ali i budućnost mađarskog tima nalazi se i naša reprezentativka Anđela Janjušević.

„Više puta sam pričala o tome koliko mi je lepo ovde, koliko mi znače klub, grad i navijači. Trenutno je u toku proces izgradnje tima koji bi sledeće sezone trebalo da bude konkurentan u Ligi Evrope, ali i da se bori za nacionalnu titulu. Pod vođstvom trenera Uroša Bregara počinje da se pravi veoma jaka ekipa. Moramo da se razvijamo i pojedinačno i kao tim da bismo ostvarili zacrtane ciljeve, a prvi korak je bio da se ključne igračice obavežu na dugoročnu vernost klubu. Ja sam presrećna što ostajem u ovom klubu“, rekla je Janjuševićeva.

Nove ugovore potpisale su još Tak Neli, Kinga Debreceni Klivinji, Nikoleta Kiš, Rita Lakatoš i Fani Juhaš.

Šiofok, kojeg s klupe predvodi selektor Srbije Uroš Bregar, trenutno je u sredini tabele mađarskog šampionata, ali direktor kluba Janoš Fodor zadovoljan je odrađenim poslom u vezi s novim ugovorima, jer klub ima visoke ambicije u tekućoj i narednim sezonama.

„Da ne preteram, ali mislim da smo ostvarili viziju našeg glavnog trenera. Naš primarni cilj je bio da zadržimo okosnicu tima i verujem da smo u najvećem delu uspeli u tome. Imamo mlade i veoma talentovane devojke i njihovo zadržavanje je bilo važno pitanje za budućnost kluba. Verujem da će i trener Bregar biti zadovoljan i da sad ima veoma lepu grupu devojaka za rad na duže staze. Bilo je i neuspelih pregovora. Hteli smo da zadržimo Katarinu Ježić, ali nije išlo. Ipak, ona je s nama do kraja sezone, a mi i u ovoj takmičarskoj godini imamo ozbiljne ciljeve“, rekao je Fodor.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet