Pratite nas

Miks

Novaković: Grešku sa starta nisam uspela da ispravim

Novaković: Grešku sa starta nisam uspela da ispravim

Srpska kajakašica Milica Novaković rekla je danas da joj je žao zbog greške koju je napravila na startu polufinalne trke jednoseda na 200 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju i dodala da se nada boljim uslovima na stazi i boljim trkama na 500 metara.

„Moram reći da mi je bilo baš krivo zbog polufinala jer sam napravila grešku prilikom starta, a dvestotka ne prašta greške. Dobro sam se trkala posle, ali nisam uspela da nadoknadim prva dva zaveslaja koja su mi propala na početku i zaostatak koji sam zbog toga imala“, rekla je Novaković.

Milica Novaković je u B finalu jednoseda na 200 metara zauzela četvrto mesto (40,527 sekundi), što joj je donelo 13. poziciju u toj disciplini u ukupnom poretku.

Prethodno je u polufinalu po vetru i talasima zauzela šesto mesto (40,257).

„Uslovi na vodi su zaista teški, znali smo da će u Tokiju biti veoma toplo, ali ipak smo ostali svi iznenađeni koliko je vrelo i teško. Nije nam od pomoći ni to što smo na vodi, jer je voda izuzetno topla, tako da nema rashlađivanja, samo dodatnog podgrevanja“, rekla je Milica i dodala:

„Danas je staza bila mnogo nemirna, duvao je jak vetar u leđa i s boka, ali nije mnogo od pomoći jer pravi velike talase. Uslovi su bili takvi da se posada Slovenije, koje su bile kandidatkinje za borbu za medalju u K2, čak izvrnula pred samim ciljem“.

Nju već sutra očekuje novi izazov – kvalifikacije u jednosedu na 500 metara, što je i njena omiljena disciplina.

„Uglavnom, 200 metara je prošlo, i dobro mi je došlo da se isprobam na stazi. Sutra me očekuje start u jednosedu na 500 metara i nadam se boljim uslovima na stazi, ali i dobrim trkama“, rekla je Novaković.

Kvalifikacije u K1-500 ona će veslati sutra od 3.40.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks