Pratite nas

Ostali Sportovi

Nova olimpijka Jovana: Veslala sam sa uživanjem

jovana arsić veslanje
(Foto: serbian-rowing.org.rs)

Srpski veslački tim dobio je danas novu olimpijku, pošto je Jovana Arsić u Varezeu osvojila vizu za Tokio.

Ona je postala ujedno 65. član srpskog olimpijskog tima. Jovana je posle trke, u kojoj je ostavila iza sebe i Grkinju Anetu Kiridu, bronzanu sa Evropskog prvenstva, istakla da je borba koja je za mnoge bila opterećenje, njoj bila – uživanje.

Možda je upravo to psihološko rasterećenje uticalo da srpska veslačica stigne do vize za OI.
Finalnu trku sam izveslala maksimalno fokusirano i sa uživanjem na neki način, jer ono što sam mogla da uradim u tom trenutku ja sam uradila. Što se tiče prethodne dve trke, bile su dosta drugačije od finalne. Mislim da sam iz trke u trku napredovala i da sam na kraju, kada je bilo najznačajnije, izveslala kako treba“, rekla je Jovana Arsić za sajt Veslačkog saveza Srbije.

Težak je bio Jovanin put do olimpijske vize, ne samo zbog konkurencije, nego i zbog problema tokom priprema.
Celokupni period mojih priprema posle Evropskog prvenstva prošle godine je bio dosta turbulentan. Početkom februara sam bila bez trenera Dušana Kovačevića, jer je dobio koronu i bio u bolnici. Bukvalno je iz bolničkog kreveta došao tri i po nedelje pred ovo takmičenje. Mislim da je to bilo dosta značajno za mene, jer ne znam da li bih uspela da ostvarim ovaj rezultat i da se podignem psihički. U svakom slucaju, uspeli smo“, istakla je Arsićeva.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi