Pratite nas

Borilački sportovi

Nina Radovanović prva srpska bokserka na Olimpijskim igrama

Nina Radovanović
Foto: Bokserski savez Srbije

Njabolja bokserka Srbije Nina Radovanović učestovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, saopštio je danas Bokserski savez Srbije.

Kako se navodi, najbolja bokserka u muva kategoriji (50,800 kg), aktuelna šampionka Balkana, ostaće zauvek upisana u istoriji kao prva Srpkinja koja će braniti boje naše zemlje na Olimpjiskim igrama u ovom sportu.

Izuzetno sam srećna i jako mi je drago da sam na kraju svih bitki stigla do plasmana na najvecću smotru svih sportista sveta, da tu informaciju mogu potvrditi svim ljubiteljima boksa u Srbiji i to baš na naš veliki praznik Vidovdan. Moj odlazak u Tokio je ujedno i ulazak u istoriju, jer ću biti prva Srpkinja, predstavnica olimpijskog boksa koja je bila deo ovog takmičenja„, rekla je Radovanović.

Ona je postala zvanično 78. srpski predstavnik na Igrama u Tokiju.

Ništa nije došlo preko noći, iza svega stoji veliki rad, trud, odricanja, volja i želja za uspehom i evo uspela sam, vredelo je svega kroz šta sam prošla i ne žalim ni jedne kapi znoja, ali ni krvi prolivene u ringu. Sa ponosom ću nositi srpski dres i boriti se do poslednjeg daha za pobedu Srbije u Tokiju. Želja je medalja, a da će biti lako neće, kao što nije bilo lako ni doći do plasmana na Olimpijske igre. Obećavam borbu, krv, znoj, a na kraju nadam se i suze radosnice“, poručila je Nina Radovanović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi