Pratite nas

Borilački sportovi

Nina Radovanović: Idem u Tokio da se borim za medalju

nina radovanović

Uvek odlazim na takmičenja maksimalno spremna, fokusirana i sa željom da se borim za najviša odličja, tako će da bude i u Tokiju”, rekla je Nina Radovanović, prva srpska bokserka koja će učestvovati na Olimpijskim igrama.

Poseban osećaj je kada predstavljate svoju zemlju, ponesete zastavu i budete među sportom elitom. Uverena sam da ću svoj zadatak uraditi na pravi način„, rekla je Radovanovićeva Tanjugu, dva dana uoči puta za Tokio.

Ona će se takmičiti u kategoriji do 51 kilogram, a kako ističe, protivnice uglavnom poznaje.

Od nas 26, znam bar 70 odsto i otprilike znam kako ću se kretati sa njima. Videćemo, dosta će zavisiti i od žreba. Nadam se da će mi se malo i sreća osmehnuti, na nekim poslednjim takmičenjima nisam je imala, ako izuzmemo to što sam na kraju izborila vizu kao prva na svetskoj rang listi. Ja sam zreo borac, bavim se boksom više od 10 godina i negde je primereno da mi se u skorijem periodu i desi neki rezultat„.

Radovanovićeva ističe da joj korona protokoli i nedostatak publike neće predstavljati problem.

Mi smo prethodnih godinu dana na turnirima imali približno iste uslove organizacije kao što nas čekaju u Tokiju, bez izlazaka i jasne rute. Dosta sam se adaptirala na taj koncept i biću fokusirana na mečeve. Biće vremena za uživanje posle„.

Posebnu zahvalnost ona je izrazila Bokserskom savezu i predsedniku Nenadu Borovčaninu.

Hvala Savezu i predsedniku koji je dosta učinio na ovom putu za Tokio, nadam se da ću se odužiti medaljama u periodu koji nastupa. Treba da se istakne da Savez radi sve bolje, boks je godinama bio skrajnut, pogotovo gde sam ja kao žena na neki način bila diskreditovana kada su u pitanju moji rezultati i od same javnosti. Sada se to menja i tu smo da rušimo predrasude i donesemo rezultat„, zaključila je Nina Radovanović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi