Pratite nas

Miks

Nevena krenula na Olimpijske igre

Nevena sa trenerom (Foto: OIimpijski komitet Srbije)

Naša najbolja alpska skijašica Nevena Ignjatović otputovala je večeras iz Beograda na Zimske olimpijske igre u Peking.

Neveni će ovo biti četvrte Zimske olimpijske igre na kojima će predstavljati Srbiju. Ona je imala debi 2010. godine u Vankuveru, a normu i kriterijume Olimpijskog komiteta Srbije je uspela da ispuni i za Igre u Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018. godine.

Nevena Ignjatović je prvobitno bila prijavaljena za nastup u tri discipline na ovim Olimpijskim igrama – superveleslalomu, spustu i alpskoj kombinaciji, ali je usled povrede kolena koju je doživela pre nekoliko nedelja na treningu pred trku Svetskog kupa u Kortini (Italija), zajedno sa svojim timom donela odluku da odustane od nastupa u superveleslalomu.

U izjavi pre nekoliko dana Nevena je istakla da oporavak kolena teče dobro i da veruje da će biti spremna za nastup u spustu, a posebno u alpskoj kombinaciji, disciplini u kojoj je pre četiri godine i napravila svoj najbolji plasman na Igrama. Ona je u Pjongčangu 2018. godine u ovoj disciplini osvojila 14. mesto.

Narednih nekoliko dana u Kini Ignjatović će iskoristiti da se oproba na olimpijskim stazama i da se aklimatizuje na veliku vremensku razliku, a svoj prvi nastup će imati u trci spusta koji se održava 15. februara. Samo dva dana kasnije (17. februara), ona će učestvovati u takmičenju u alpskoj kombinaciji.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks