Pratite nas

Košarka

Nevena Jovanović u idealnom timu četvrtfinala EP

Nevena Jovanović u idealnom timu četvrtfinala EP

Bek srpske košarkaške reprezentacije, Nevena Jovanović, izabrana je u idealnu petorku četvrtfinala Evropskog prvenstva. Ona je blistala u meču protiv Španije, u istorijskoj pobedi naših devojaka 71:64 i plasmanu u polufinale.

Nevena je ubacila 15 poena i upisala 10 skokova, kao i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Šut iz igre joj je bio 50 odsto, s tim da je pogodila tri trojke iz šest pokušaja. Upravo je ona trojkom na dvadesetak sekundi pre kraja postavila konačan rezultat.

Imala je indeks korisnosti 21, a bolja od nje u našem timu bila je samo Sonja Vasić.

Nevena se osvrnula na detalj sa samog kraja regularnog dela meča, kad su sudije poklonile penale, a umalo i pobedu Španiji.

„Bilo mi je mnogo teško kada su dosudili ta dva penala na kraju 40. minuta. Pomislila sam: „Da li je moguće?“. Nemojte to da radite, pustite nas da igramo košarku. Ako su bolje, neka nas pobede. Ali, nisu bolje. Uvek kažem – ima Boga. Vratilo se. Neću da kažem da smo im naplatili za sve one poraze, ali, baš mi je drago da smo konačno pobedile Španiju. Krasi nas borbenost i zajedništvo, timski duh. Uvek iskoči neko drugi. Nije jedna, nije druga, nego sve. Sve znamo šta da očekujemo i šta da radimo kada uđemo na teren. Sada se isplatila sva ta borba, sve muke“, kazala je Nevena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka