Pratite nas

Miks

Nevena Ignjatović: Volela bih da ostvarim plasman u Top10

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović iza sebe ima veliko iskustvo učešća na Zimskim olimpijskim igrama. Pre nekoliko nedelja doživela je nezgodan pad na treningu pred trku Svetskog kupa u Kortini i to joj je poremetilo planove za učešće na njenim četvrtim Igrama.

Nevena je dan nakon ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu dala intervju za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Nevena, pad u Kortini se dogodio pre više od dve nedelje. Medicinski tim Olimpijskog komiteta Srbije sve vreme je uključen i u dijagnostiku i u rehabilitaciju tvoje povrede. Kako sada teče oporavak i kako se ti sada osećaš?

Tačno je da se pad dogodio. Sa srećom, mogu da kažem da je to sada već iza mene. Koleno je dosta dobro, otok je potpuno spao, ja nemam nikakve bolove i samim tim sam srećna što je to tako. Daću sve od sebe na Olimpijskim igrama da se što pre vratim i nadam se da kada stanem na sneg, da neću imati probleme, što je u stvari ključno. Pratila sam i vidim da je sneg prilično “gladak” i mislim da po nekom mom osećaju i iskustvu, ne bi trebalo da bude problema za mene“.

Da li si prethodnih dana mogla da treniraš? Da li je, pored terapija oporavka koje su najvažnije, bilo i nekih drugih trenažnih aktivnosti?

Uz terapije koje imam dva puta dnevno, ubacili smo određene vežbe koje takođe radim dva puta dnevno. Prvo su te vežbe bile slabije i manje opterećujuće za nogu, a već sada mogu po prilično da se oslanjam na koleno i na nogu. I ja sam se sama iznenadila da nemam nikakvih problema i to me veoma raduje“.

Ti si bila prijavljena za nastup u tri discipline na Zimskim olimpijskim igrama. Imajući u vidu nove okolnosti uzrokovane povredom, kakav je sada plan za nastup u Pekingu?

Tako je, planirali smo nastup u tri discipline – u superveleslalomu, spustu i alpskoj kombinaciji. Sada smo odlučili da preskočimo nastup u superveleslalomu, s obzirom na to da se razvijaju velike brzine i veliko bi bilo opterećenje za nogu. Naravno, kada kažem da su u ovoj disciplini velike brzine, činjenica je da se u spustu razvijaju još veće brzine. Međutim, superveleslalom je dosta aktivnija disciplina, a i zbog samog vremenskog perioda (obzirom da je supervelelslalom prva disciplina koju bih trebala da vozim), odlučili smo da mi prva trka bude spust koji će se održati 15. ferbuara. Moja omiljena disciplina, a to je alpska kombinacija biće održana 17. februara“.

U vrhunskom sportu je nezahvalno praviti bilo kakve prognoze i očekivanja. Ali ti si iskusan takmičar, pa prilično dobro poznaješ sebe. Zato tebe i možemo pitati kakva su tvoja rezultatska očekivanja na ovim Olimpijskim igrama?

„To je tačno. Teško je reći, sport je nepredvidiv. Ja svakako očekujem da nemam nikakvihi problema što se tiče noge i mog zdravlja. Ja bih svakako bila zadovoljna rezultatom koji je bolji od rezultata na prethodnim Olimpijskim igrama. Da se sve ovo nije dogodilo, rekla bih da je to definitivno moguće i radiću na tome. Naravno da bih volela da ostvarim plasman u top 10 na Olimpijskim igrama. Uz sve to što se dogodilo, to bi za mene bio dosta dobar rezultat. Ja verujem u čuda, idem u Peking dosta pozitivna, raspoložena i daću sve od sebe. Jedva čekam da osetim sneg u Kini i celu atmosferu i nadam se najboljem“.

Zimske olimpijske igre otvorene su juče spektakulatnom ceremonijom otvaranja na Nacionalnom stadionu u Pekingu, a Igre će se održavati do 20. februara kada će na istom mestu biti održana ceremonija zatvaranja.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks