Pratite nas

Miks

Nevena Ignjatović ujutru u omiljenoj disciplini

Zimske olimpijske igre Peking 2022 polako se privode kraju, a do ceremonije zatvaranja ostala su još samo četiri dana.

Na sutrašnjem programu Zimskih olimpijskih igara u skijanju naći će se alpska kombinacija za žene. U ovoj disciplini svoj poslednji nastup na ovim Igrama imaće Nevena Ignjatović, naša najbolja alpska skijašica.

Nevena je pre četiri godine upravo u ovoj disciplini ostvarila svoj najbolji plasman na Olimpijskim igrama, zauzimanjem 14. mesta.

Alpska kombinacija predstavlja disciplinu u kojoj takmičari u istom danu nastupaju i u spustu i u slalomu. Prvo će se od 03.30 ujutru voziti spust, a nakon toga od 07.00 časova takmičarke će nastupati u slalomu. Pobednik u ovoj disciplini dobija se sabiranjem ostvarenih vremena u obe trke.

Nevena Ignjatović je i pre polaska u Peking, ali i nakon jučerašnje trke naglasila da je ona prvenstveno fokusirana na dobar i kvalitetan nastup u ovoj disciplini, pa su i njene današnje trenažne aktivnosti u potpunosti usmerene na dobar nastup. Ona je sa svojim timom danas donela odluku da ne učestvuje na zvaničnom treningu, već je svoje aktivnosti podredila kvalitetnom oporavku i pripremi za sutašnje dve trke.

Za sutrašnju alpsku kombinaciju prijavljeno je 26 skijašica, a naša Nevena Ignjatović nastupiće četvrta po redu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks