Pratite nas

Miks

Nevena Ignjatović ostala bez plasmana u alpskoj kombinaciji

Završene su Olimpijske igre za alpske skijaše, a u poslednjoj disciplini programa na startu se našla i naša Nevena Ignjatović i – podbacila.

U njenoj omiljenoj disciplini, koja je kombinacija spusta i slaloma, u kojoj je imala velika očekivanja, ostala je bez plasmana.

Prvo se vozio spust, a Nevena je startovala kao četvrta. Ona je stazu dužine 2,7km odskijala u vremenu od 1:37.02. Ignjatovićeva je odmah nakon prve trke izjavila da je zadovoljna kako je skijala u prvoj polovini staze, ali da joj je u drugoj polovini staze ponestalo snage, što je posledica činjenice da tri nedelje nije imala mogućnost redovno da trenira usled povrede kolena. Ona je na cilju nakon završetka trke spusta izjavila da će se potruditi da popravi plasman u slalomskoj trci alpske kombinacije.

Slalomska trka vožena je 3,5 sata kasnije nakon trke spusta na veoma zahtevnoj stazi. Upravo umor u kombinaciji sa teškom postavkom staze doveli su do toga da veliki broj takmičarki nije uspeo da završi slalomsku trku, pa je usled izletanja sa staze čak 11 skijašica ostalo bez plasmana.

Naša Nevena Ignjatović startovala je kao 22. u slalomskoj trci. Ona je već nakon nekoliko zaokreta u ovoj trci proklizala i pala. Pokušala je da se vrati u trku, ali prilikom povratka nije pravilo prošla oko kapije koju je promašila, pa je u krajnjem plasmanu diskvalifikovana. Na taj način, Nevena je ostala bez plasmana u alpskoj kombinaciji.

U olimpijskoj ženskoj alpskoj kombinaciji zlatnu medalju osvojila je takmičarka iz Švajcarske, Mišel Gisin sa rezultatom 2:25.56. Na taj način, ona je ponovila uspeh iz Pjongčanga 2018 kada je takođe u ovoj disciplini osvojila zlatnu medalju. Na drugom mestu našla se njena sunarodnica, Vendi Holdener, koja je ostvarila vreme od 2:26.72. Treće mesto zauzela je Italijanka Federika Brinjone koja je ostvarila vreme 2:27.52. Njoj je ovo druga medalja sa ovih Olimpijskih igara, obzirom da je osvojila srebrnu medalju u veleslalomu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks