Pratite nas

Ostali Sportovi

Nevena Ignjatović: Odustala sam od veleslaloma na ZOI

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović istakla je da joj je nedavna povreda koju je doživela na treningu pred trku Svetskog kupa u Kortini donekle promenila planove za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

„Moj plan je bio da nastupim u tri discipline na ovim Olimpijskim igrama, ali imajući u vidu da bi startovanje u veleslalomu predstavljalo veliki rizik, s obzirom na poslednji pad, odlučili smo da nastupim u spustu i u alpskoj kombinaciji. Daću sve od sebe da budem spremna za nastup na mojim četvrtim Olimpijskim igrama. Navikli smo da funkcionišemo u okolnostima korona virusa i apsolutno ćemo biti fokusirani na naše nastupe. Radujem se nastupu i daću sve od sebe”, rekla je Ignjatovićeva.

Nevena je trebalo da zajedno sa drugim predstavnikom Srbije na ZOI i jedinim u muškoj konkurenciji, Markom Vukićevićem, zajedno nosi zastavu naše zemlje na ceremoniji svečanog otvaranja.

Generalni sekretar OKS-a Đorđe Višacki objasnio je da je došlo do promena.

“Marko Vukićević biće nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja. Naša prvobitna ideja je bila da našu zastavu zajedno nose Nevena i Marko, ali imajući u vidu nove okolnosti, Marko će sam nositi zastavu Srbije na Nacionalnom stadionu u Pekingu“, rekao je Višacki.

Prvi operativac OKS-a izneo je informacije vezane za nastup naših sportista na predstojećim Igrama, navodeći da je uprkos izuzetno komplikovanim kovid protokolima domaćina, naša misija pripremila sve kako bi naša delegacija spremno i bez problema učestvovala na Igrama. Generalni sekretar je naglasio da je prethodnica misije već otputovala u Peking kako bi obavila neophodne pripreme za nastup naših sportista.

Marko Vukićević otputova’e u Peking već danas, kako bi se adekvatno pripremio za nastup koji ga očekuje 6. februara. Nevena će se Marku pridružiti nešto kasnije, te ona prema sadašnjem planu putuje 5. februara za Peking.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, koji je istakao da je OKS opredeljen da kroz svoje programe stimuliše razvoj zimskih sportova uz pomoć nadležnih državnih institucija i partnera, poželeo je predstavnicima u Pekingu što bolje rezultate.

„Neveni i Marku u ime Olimpijskog komiteta Srbije želim mnogo uspeha na njihovim četvrtim, odnosno trećim Olimpijskim igrama. Siguran sam da će kada izađu na zahtevne staze u Kini, dati sve od sebe i to je ono što od njih očekujemo. Ukoliko tako budu uradili, verujem da ćemo svi biti zadovoljni njihovim rezultatima“, rekao je Maljković.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi