Pratite nas

Ostali Sportovi

Nevena Ignjatović 30. u spustu

Nevena Ignjatović 30. u spustu
foto: oks.org.rs

Jedina predstavnica Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, Nevena Ignjatović, zauzela je 30. mesto na današnjem spustu. Ona je olimpijsku stazu odvezla u vremenu od 1:40.73.

Trka ženskog spusta vožena je rano jutros po srednjeevropskom vremenu. Planirano je da takmičenje počne u 4.00 časa, ali je usled jakog vetra na stazi sudijski žiri doneo odluku da se start pomeri za 30 minuta.

Slično kao i u muškoj konkurenciji, staza je bila izuzetno zahtevna za sve skijašice. Ukupno pet takmičarki nije uspelo da završi trku, usled izletanja i padova. Nevena je nastupila sa startnim brojem 34, a trku je završila na 30. mestu sa vremenom od 1:40.73.

Odmah nakon završetka trke Nevena Ignjatović je još jednom naglasila da je konfiguracija terena na stazi bila veoma izazovna. Nije bila zadovoljna svojim skijanjem na ovoj trci, ali je ostala pozitivna u susret disciplini od koje ima najveća očekivanja, a to je alpska kombinacija.

“Uspela sam da odskijam ovako težak i izazovan teren na nivou koji je daleko od onoga što ja mogu, za šta sam sposobna i što sam do sada pokazivala. Moram da održim glavu gore. Ja sam rekla da je sve ovo upoznavanje staze i da je moj cilj da se spremim za alpsku kombinaciju. Činjenica je da sam danas bila veoma spora. Naravno da sam želela bolje, ali danas sam imala dve ogromne greške uz malo veći otpor vetra u prsa. Sutra ću odmoriti i spremiti se za četvrtak i alpsku kombinaciju”, poručila je Ignjatovićeva.

Nevena sledeći nastup ima za dva dana (četvrtak, 17. februar) kada će voziti alpsku kombinaciju.

Ženski olimpijski spust osvojila je takmičarka iz Švajcarske, Korin Suter ,sa vremenom od 1:31,87. Iza nje na podijumu ostale su dve Italijanke. Drugo mesto osvojila je Sofija Gođa sa zaostatkom od 0,16 sekundi, dok je treće mesto osvojila Nađa Delađo koja je zaostala nešto preko pola sekunde (+0,57) za Švajcarkinjom.

Korin Suter na ovim Zimskim olimpijskim igrama nastupala je i u superveleslalomu u kojem je zauzela 17. mesto, a njoj ovo nisu prve Igre. Ona je pre 4 godine u Pjongčangu imala svoj debi kada je takođe nastupala u brzinskim disciplinama, spustu i superveleslalomu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi