Pratite nas

Ostali Sportovi

Nevena Dimitrijević: Nismo zadovoljne rezultatom, ali biće nam motiv više da radimo

sinhrono plivanje jelena kontić nevena dimitrijević

Završeno je Evropsko prvenstvo u sinhronom plivanju za srpske takmičarke. Cilj im je bio Neveni Dimitrijević i Jeleni Kontić da u disciplinama tehnički duet i slobodni duet uđu među 12 najboljih na Starom kontinentu, međutim, nisu uspele.

U tehničkom duetu su zauzele 16. mesto, a u slobodnom su bile za poziciju bolje. Međutim, Nevena Dimitrijević u razgovoru za SportFem poručuje da ih rezultat neće obeshrabriti. Naprotiv, da će im biti motiv više da se još bolje pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će se u junu održati u Barseloni.

Ocenjujući nastup na EP, Nevena je počela od prvog dana, neobičnog događaja, kada je takmičenje u tehničkom duetu na pola prekinuto. Odlučeno je da se održi ispočetka, ali četiri dana kasnije, a razlog je bio kvar zvučnika u bazenu. Srpski duet je bio jedan od onih koji je već odradio tačku, pa Dimitijevićeva objašnjava koliko je to bio hendikep za kasniji nastup, nekoliko dana kasnije.

Prvog dana takmičenja je bio tehnički duet. Ovog puta se dogodilo nešto neočekivano i nepredvidivo za tako veliko takmičenje, kao što je Evropsko prvenstvo. Podvodni zvučnik je krčao i povremeno prestajao da radi. Mi smo se u toj situaciji odlično snašle i koreografiju izvele solidno, bez velikih asinhronizacija. Međutim, na početku tačke, kada smo tek uskočile u vodu, smo imale jedno razilaženje, koje je ostavilo loš prvi utisak. Mi smo nastupale pete, a tek nakon desete zemlje koja je nastupila je ustanovljen problem i to jer su pojedine jake reprezentacije uradile nastup sa dosta asinhronizacija. Doneta je odluka da se takmičenje zaustavi i pomeri disciplina tehnički duet za četvrti dan takmičenja“, priča Nevena.

I to je ekipe dovelo u neravnopravan položaj, kaže srpska reprezentativka.
To je svakako ostavilo posledice za reprezentacije koje su već nastupale. Koreografije su već viđene, nisu predstavljene u najboljem izdanju, a prilika za ostavljanje dobrog prvog utiska je propuštena. To je donelo prednost takmičarkama koje tog prvog dana nisu stigle da nastupe, među kojima je bilo i naših konkurenata“.

U četvrtak u ponovljenom nastupu srpske sirene su zauzele 16. mesto od 19 dueta.

„Bolje smo izvele duet u četvrtak nego prvog dana, ali ocenama nismo mnogo odmakle od prvog nastupa. Kao što rekoh, postoji samo jedna šansa za prvi utisak“.

Nevena je zadovoljnija izdanjem u drugoj disciplini, slobodni duet, gde su zauzele 15. mesto.

Drugi dan takmičenja smo radile slobodni duet. Njega smo bolje izvele od tehničkog, što se vidi i po broju bodova koje smo ostvarile. Nažalost, to nije bilo dovoljno za finale“.

Sve kad se sabere, Dimitrijevićeva nije zadovoljna plasmanom, ali ne očajava zbog toga.

Rezultatom nismo zadovoljne, ali nećemo dozvoliti da nas to obeshrabri u pripremama za kvalifikacioni turnir. Naprotiv, iskoristićemo ovaj rezultat kao motiv više da intenzivno radimo, pokažemo koliko smo napredovale i našu zemlju u Barseloni predstavimo u najboljem svetlu. Ovo Evropsko prvenstvo za nas predstavlja veliko iskustvo i podsetnik da se uvek oslanjamo jedna na drugu, da na treninzima ne zaustavljamo koreografiju čak i kada dodje do nepredviđene situacije, kao što je prekid muzike“, ističe Nevena Dimitrijević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi