Pratite nas

Tenis

Nestala Šuai Peng!

šuai peng

Osam dana nakon što je putem društvenih mreža objavila kako ju je nekadašnji potpredsednik Kine Žang Gaoli seksualno zlostavljao, nekdašnja 14. teniserka sveta Šuai Peng (35) je nestala. Optužbe na račun Gaolija uputila je posredstvom društvene mreže Veibo (kineski pandan Fejsbuku), ali je njena objava nestala, odnosno cenzurisana nakon svega 20 minuta. I ne samo to, cenzurisana je i reč tenis

Informaciju o nestanku objavio je francuski Le Monde, uz informaciju da postoji mogućnost da je Peng prebegla u Sjedinjene Američke Države.

Pengova je poslednji turnir odigrala februara 2020. godine u Dohi, nije nastupala od starta pandemije Korona virusa, a njen istup u javnost upućen je na račun čoveka koji je od u periodu od 2013. do 2018. godine bio jedan od najvažnijih kinsekih političara.

„Tog poslepodneva sam ga odbila i nisam mogla da prestanem da plačem. Od straha i konfuzije sam na kraju popustila i imali smo intimne odnose. Silovao me je. Žangova supruga je sve znala, ona je čuvala stražu pored vrata“, opisala je Peng događaj od pre tri godine do koga je navodno došlo kada je došla vicepremijeru u posetu kako bi igrali tenis“, ovako je izgledala poruka Peng na mreži Veibo koja je ubrzo uklonjena.

Žang ima 75 godina, važi za uglednog člana Komunističke partije, a Pengova je opisivala događaj koji se, prema njenim rečima, odigrao pre tri godine kada je došla u poseti potpredsedniku kako bi igrali tenis.

„Prvi put se dogodilo da ovako ozbiljne optužbe idu na račun jednog tako važnog kineskog političara. Međutim, ćutanje mladih žena od kada se ovaj slučaj našao u javnosti povećava bojazan od toga šta joj se moglo desiti“, napisala je Simon Lepletr, dopisnica Le Monda iz Šangaja.

1 Komentar

1 Komentar

  1. Pingback: Šuai nestala poslije optužbi za seksualno uznemiravanje - Sportfem

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis