Pratite nas

Ostali Sportovi

Naše sirene na EP – Jelena Kontić: Cilj je da uđemo u 12

Foto: Savez za sinhrono plivanje Srbije

Tri medalje osvojene na Svetskoj seriji u Kazanju podigle su samopouzdanje srpskim predstavnicama u sinhronom plivanju.

Ali, takmičenje u Rusiji bilo je samo prolazna stanica ka dva daleko bitnija: Evropskom prvenstvu i kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Prvo nadmetanje je došlo na red. Danas u Budimpešti počinje prvenstvo u vodenim sportovima, najpre u sinhronom plivanju, a u 16 časova će biti na programu disciplina tehnički duet u kojem će boje Srbije braniti Jelena Kontić i Nevena Dimitrijević.

U toj disciplinema nema kvalifikacija, već odmah finale. Jelena Kontić je na SportFem otkrila kakva su njena očekivanja od takmičenja.

Cilj za Evropsko prvenstvo u Budimpešti nam je da uđemo u prvih 12 dueta i pri tome da vidimo gde smo u odnosu na naše konkurente pred kvalifikacije za Olimpijske igre. Medalje koju smo osvojile u Kazanju pored toga što su nam podigle samopouzdanje i dodatno podstakle našu motivaciju, pomogle su nam i u afirmisanju kako kod sudija u našem sportu, tako i kod medija, da vide da napredujemo, da se trudimo i grizemo velike zalogaje (smeh)”, kaže Jelena Kontić.

Nije sve u medaljama, postoji deo rezultata koji Jelenu svakako na kraju čini srećnom.

Meni je najbitnije da ja budem zadovoljna našom izvedbom koreografije, da ona bude perfektna i da kad vidim to na snimku da mogu da kažem da je to savršenstvo. E, to je za mene uspeh!”

Sinhrono plivanje možda u Srbiji još nije toliko popularno, ali je super atraktivan i težak sport, kojem na glamuroznosti daje muzika koja prati koreografiju u bazenu.

Jelena je otkrila kako one biraju uz koju će pesmu nastupiti.

Muziku biramo zajedno sa trenerom tako što prvo odredimo koja nam je tema, šta ćemo ovaj put da glumimo, pa onda predložimo svi zajedno nekoliko pesama koje mislimo da odgovaraju toj temi. Onda gledamo i biramo tako što nam trener pusti pesmu, a mi vidimo da li nam prija ili ne, da li nas gura da radimo, podstiče, da li nam odgovara ritam… Najčešće se ukombinuje nekoliko pesama i dodaju neke kapljice, vetar, zvuci…”

Otkrila je Jelena za SportFem i u koju će pesmu naš duet nastupiti danas u Budimpešti.

Ove godine smo spremale nov tehnički duet koji smo izvele u Budimpešti i Kazanju i njega ćemo raditi i sada na Evropskom prvenstvu. To je muzika Kairos, Derek Hough fr. Lindsey Stirling. A, muzika za slobodni duet (utorak) kao i tema su Sea Monsters( Morska/Vodena čudovišta) od prošle godine, ali smo koreografiju dosta izmenile čak i od Kaznja i nadam se da če vam se svideti”, poručila je Jelena Kontić.

Kao što rekosmo, srpski duet će biti u bazenu danas od 16 časova, a na ovom linku možete pratiti njihov nastup u direktnom prenosu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi