Pratite nas

Košarka

Naša Ivon ostvarila san: Andersonova ide u WNBA

Ispovest Ivon Anderson: Na Balkonu sam ponovo rođena, i to kao Srpkinja

Srpska reprezentativka u košarci Ivon Anderson potpisala je za ekipu Konektikat Sana koji se takmiči u WNBA ligi. Ona će biti deo trening kampa ekipe sa istočne obale i boriće se za mesto u timu koji će se potom od 6. maja takmičiti u novoj sezoni.

Budući da je trener i generalni menadžer ekipe Kurt Miler odlično upoznat s mogućnostima aktuelne članice italijanske Venecije, kao i da je Ivon u zrelim igračkim godinama, očekivano je da ostane tokom leta u najjačoj ligi na svetu.

„Ivon je iskusni internacionalni profesionalac veteran koji igra u životnoj formi. Ona je kombo bek i naviknuta je da se takmiči sa WNBA talentima kako u Evroligi, tako i tokom angažmana u reprezentaciji Srbije. Uzbuđeni smo što će se i ona našem u kampu takmičiti za mesto u timu Konektikata za sezonu 2022“, rekao je Miler.

Ivon je bila istaknuta košarkašica na Univerzitetu Teksas od 2008. do 2012. godine. Posle koledž karijere, tokom koje je postigla 1.000 poena, Andersonova je gradila ime na košarkaškoj sceni u Evropi poslednjih 10 godina.

Tokom poslednje tri sezone od 2018. do 2021. Andersonova je igrala u Turskoj za Belona Kajzeri Basketbol, Mersin Bujukšehir Beledije i Bešiktaš Istanbul i u proseku beležila 17,3 poena, 4,4 skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte po utakmici.

Tokom sezone 2021/22. Ivon u proseku postiže 15,2 poena, 4,1 skok, 5,4 asistencije i 2,3 ukradene lopte po utakmici igrajući za Umana Rejer Veneciju u Italiji.

Prošla sezone bila je posebno impresivna za Amerikanku koja ima dvojno državljanstvo i nastupa za reprezentaciju Srbije. Osvojila je titulu sa Venecijom i izgubila u finalu Evrokupa. Potom je sa Srbijom osvojila Evropsko prvenstvo i igrala na Olimpijskim igrama u Pekingu, gde je pomogla Srbiji da stigne do polufinala beleživši 24 poena, četiri skoka i pet asistencija po meču.

Pre nekoliko dana Ivon je bila najzapaženija u reprezentaciji Srbije na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo. Srbija je dobila sve tri utakmice, a naša Amerikanka je beležila 22,7 poena, 5,7 skokova, 4,3 asistencije i dve ukradene lopte po utakmici i osvojila MVP titulu turnira.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka