Pratite nas

Tenis

Naomi Osaka – najplaćenija sportistkinja sveta

Pojavila se tiho, kao što je tiha van terena, barem kada se meri visina decibela dok priča, ali je vrlo brzo po stupanju na veliku scenu uspostavila novi svetski poredak.

Naomi Osaka – trenutno je najveća zvezda među svetskim sportistkinjama, iako nije prva na teniskoj listi. I najplaćenija je u svetu ženskog sporta, oborila je sve dosadašnje rekorde.

Čuveni magazin Forbs objavio je podatak da je Naomi Osaka najviše zaradila od svih dama u svetu sporta u 2020. godini. Njen bankovni račun je za godinu dana porastao za 31.000.000 evra, a od toga je samo od reklama zgrnula 28.300.000 evra!

Ta suma je svetski rekord, Osaka je premašila zaradu Marije Šarapove iz 2015. godine, koja je iznosila 24.700.000 evra. Devojka iz Japana, koja delom vuče poreklo iz Okeanije, tek će da drma svetom sporta, jer ima svega 23 godine. A, brojni top brendovi su u njoj prepoznali zvezdu za narednih deset godina, kada je već na silasku Serena Vilijams, a drugih nema na vidiku.

Osaka je posle sestara Vilijams aktivna teniserka sa najviše osvojenih grend slem titula (četiri), a istakla se u poslednjih godina I kao veoma aktivna kada je u pitanju socijalna pravda, rodna ravnopravnost, borba protiv rasizma… Glasom je tiha, ali je izuzetno hrabra, spremna je da iskaže svoj stav po svaku cenu.

Serena Vilijams je dugo bila nedodirljiva u svetu sporta, ne samo u tenisu, a u 2020. je pala na drugo mesto sa zarađenih nešto manje od 30.000.000 evra. Na trećoj poziciji je Ešli Barti, prva teniserka na svetskoj rang listi, koja je po zaradi debelo iza prve dve. Štaviše, inkasirala je tek trećinu Osakinih prihoda – 10.900.000 evra.

Interesantno je da su teniserke na Forbsovoj listi zauzele prvih devet mesta, dok je tek na desetom fudbalerka Aleks Morgan, Amerikanka koja je prošle godine igrala za Totenhem, a čija je zarada u prošloj godini bila 3.800.000 evra.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis