Pratite nas

Rukomet

Naisa bolja do Dudelanža – 25:22

Naisa će za pristojnom zalihom dočekati revanš s Luksemburžankama! Rukometašice niškog kluba savladale su večeras na svom parketu ekipu Dudelanža sa 25:22 (13:11) u trećem kolu Evorkupa.

Revanš meč na programu je već sutra od 18 časova i to ponovo u dvorani “Čair”, samo što će ekipa iz Luksemburga biti formalni domaćin. To znači da će Naisi za prolazak u narednu rundu i za proleće u Evropi, osim bilo koje pobede ili nerešenog rezultata, biti dovoljan i poraz do dva razlike.

Nema sumnje da je Naisa jednom nogom u četvrtom kolu.

Tri devojke su se posebno istakle u ekipi Živojina Maksića i to Jovana Veljković sa osam golova, kao i Sanja Stamenković i Olivera Nikolić koje su po pet puta zatresle mrežu gošći.

Dudelanž je imao izuzetno raspoloženu Džoj Virc, koja je sa osam pogodaka odražavala svoj tim u životu i ostavila mu koliko toliku nadu da sutra može do iznenađenja.

Početak meča bio je šokantan! Luksemburžanke su povele 3:0, a onda su imale i 8:5, ali su već do kraja poluvremena stvari došle na svoje mesto i Naisa je odličnom igrom u odbrani uspela da nadomesti minus i pređe u vođstvo. Konačno, prvi deo igre dobijen je sa 13:11.

Nišlijke su dobile i drugu deonicu, ali sa 12:11. Glavni razlog što i drugo poluvreme nije donelo ubedljiviju prednost jeste blago opuštanje na kraju, mada ruku na srce Naisa nijednog trenutka nije imala više od četiri gola prednosti.

Sve u svemu, današnji meč bi trebalo da predstavlja rutinsko odrađivanje posle i ne verujemo da je Dudelanž u stanju da iznenadi Naisu, uprkos tome što je reč o mladom timu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet