Pratite nas

Košarka

MVP Sonja Vasić: Bez saigračica bih bila niko i ništa

MVP Sonja Vasić: Bez saigračica bih bila niko i ništa

Najbolja košarkašica Evropskog prvenstva i lider Srbije Sonja Vasić kazala je posle finala da sve što je uradila duguje saigračicama i stručnom štabu na čelu sa Marinom Maljković.

Zato je titulu MVP-a Evrobasketa posvetila njima.

„Ovde sam jer su mi devojke dale samopouzdanje kad ga nisam imala, one su napravili MVP-a od mene. Svi su uvek pozitivni, toliko imaju poverenja u mene, bez njih sam niko, bez saigračica, stručnog štaba i Marine Maljković“, rekla je Sonja.

Ona je ocenila da je Srbija u finalu odigrala najbolju partiju na čitavom šampionatu Evrope.

„Čestitam Francuskoj jer su osvojili još jednu medalju. Ali, znali smo da će male stvari da odlučuju. Nije bilo lako da se dobije ovaj meč, ali se za nas ispotavilo kao da je ovo bila jedna od lakših utakmica. Igrale smo konačno opušteno, igrale i uživale, bez pritiska. Videli ste mnoge naše zvezde kako sijaju punim sjajem u najznačajnijem momentu. Ova generacija je ostvarila san“, naglasila je Sonja.

Ona je na kraju imala poruku i za navijače iz Srbije, koji večeras od 20 časova imati priliku da dočekaju šampionke u Beogradu.

„Hvala svima koji su nas podržavali. Znate kolika nam je čast da vas predstavljamo u svetu. Znamo da nije uvek lako gledati nas, često zakomplikujemo stvari, ali danas smo pokazale šampionski karakter. Nadam se da ovo nije sve i da ćemo vas ovog leta obradovati još malo“, naglasila je Sonja Vasić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka