Pratite nas

Tenis

MOK: Šuai Peng je dobro i bezbedna je

šuai peng

Kineska teniserka Peng Šuai, koja se vodila kao nestala nakon što je optužila bivšeg visokog kineskog zvaničnika da ju je prisiljavao na seksualne odnose, razgovarala je putem video linka sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom kojem je prenela da je dobro i da je bezbedna, saopštio je MOK.

Objasnila je da je bezbedna i da je dobro, da živi u svojoj kući u Pekingu, ali da bi volela da se njena privatnost poštuje u ovom trenutku. Zato sada radije provodi vreme sa prijateljima i porodicom. Ipak, nastaviće da se bavi tenisom, sportom koji toliko voli„, navodi se u saopštenju MOK-a.

MOK je u saopštenju naveo da je Peng, na početku 30-minutnog razgovora sa Bahom, zahvalila MOK na zabrinutosti za njeno stanje.

Početkom meseca, Peng je na jednoj kineskoj društvenoj mreži objavila da ju je bivši zamenik kineskog premijera Džang Gaolij seksualno napastvovao pre nekoliko godina. Napisala je i da je s njim kasnije imala sporazumni odnos.

Njen komentar je brzo obrisan sa društvene mreže Weibo, vodeće kineske drušstvene mreže, ali su se skrinšotovi njenih optužbi pojavili na Internetu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis