Pratite nas

Tenis

MOK: Srešćemo se sa Peng Šuai u Pekingu

Međunarodni olimpijski komitet je razgovarao sa kineskom teniserkom Peng Šuai prethodne nedelje i srešće se sa njom u Pekingu tokom februarskih Zimskih olimpijskih igara.

U novembru je Kineskinja došla u centar pažnje svetskih medija kada je optužila vicepremijera Kine Ženg Gaolija da ju je seksualno zlostavljao u prošlosti. Posle tog posta na društvenim mrežama ona je iznenada bila odsutna iz javnosti u periodu od tri nedelje i mnogi su se bojali za njenu bezbednost.

Međutim, u decembru je Peng izjavila da nikoga nije optužila za sekusalno zlostavljanje i da je njen post pogrešno shvaćen, dok političar Ženg nije komentarisao čitavu situaciju.

MOK je imao prvi razgovor sa Peng 21. novembra, a naši predstavnici su od tog trenutka u konstantnom kontaktu sa Peng. Ona je nedavno izjavila da jedva čeka da se na ZOI susertne sa Tomasom Bahom, predsednikom Komiteta“, rekao je portparol MOK.

VTA je suspendovala sve turnire u Kini zbog bojazni za bezbednost nekadašnje najbolje igračice sveta u konkurenciji dublova.

Igre počinju četvrtog februara i održaće se u Pekingu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis