Pratite nas

Košarka

Mladi tim Srbije pobedio na startu Čelendžera

Ženska reprezentacija Srbije do 18 godina, pobedom je startovala na FIBA Čelendžeru u Češkoj. U prvom kolu turnira u Klatovima naš tim je pobedio domaćina – 65:40 (20:4, 17:14, 11:18, 17:4).

Sledeći meč na turniru u Češkoj naš tim igra danas protiv Litvanije od 16.30 časova.

Tim koji vodi trener Milan Vidosavljević je odlično otvorio meč protiv Češke. Posebne pohvale naše devojke zaslužuju za igru u defanzivi. Sjajna odbrana svela je Čehinje na samo dva poena za skoro deset minuta meča. Drugi pogodak domaćin je ubacio tek u samom finišu prvog dela. Sa druge strane naše devojke su ubacile 17 poena i najavile pobedu.

Posle tako dobrog starta, bilo je mnogo lakše igrati u nastavku. Naravno, postojao je rizik da bi visoko vođstvo moglo da utiče na koncentraciju, da bi naše devojke mogle da se opuste. Ipak, to se nije dogodilo. Iako je domaćin reagovao, do kraja dosta bolje odigrao, nije bilo većih pretnji. Posebno jer je poslednji period bio vrlo sličan prvom.

Bile su naše devojke bolje u svakom segmentu igre. Jedino nešto lošije bio je šut za tri. Ali, promašaje van linije 6,75 ispravile su sjajnim skokom. Imale su 55 skokova, čak 20 u napadu.

Najefikasnija u našem timu bila je Jovana Boričić, koja je sa 14 poena bila i jedina dvocifrena. Dodala je i 10 skokova. Po devet poena ubacile su Jovana Spasovski i Bojana Talijan.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka