Pratite nas

Košarka

Mlade nade oduševile Marinu, za nagradu ostaju sa A timom

Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije posle sedmodnevnog rada mlađe grupe u dvorani Vizura, danas nastavlja pripreme u “Hali sportova Ranko Žeravica”.

Srbija se priprema za kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo koji se igra u Beogradu od 10. do 13. februara 2022, a kao i obično, selektorka našeg tima Marina Maljković iskoristila je ovu akciju kako bi dodatno radila sa najperspektivnijim mladim igračicama iz domaće lige.

Veoma sam zadovoljna pristupom koji su prikazale sve mlade košarkašice. Vredno su radile prethodnih sedam dana i odlučila sam da ih nagradim tako što će sve nastaviti rad i u dvorani Ranko Žeravica, zajedno sa starijim košarkašicama koje će nam se priključivati u narednim danima. Već tradicionalno, svako okupljanje seniorskog tima želim da iskoristim tako što ću grupi košarkašica iz domaće lige pružiti priliku da treniraju na visokom nivou i da se upoznaju sa sistemom rada koji sprovodim u reprezentaciji. Ono što je za mene takođe veoma bitno, ova grupa je pokazala da pored košarkaškog talenta poseduje i veliku radnu energiju, kao i ogromnu želju da napreduju”, istakla je selektorka Marina Maljković.

Pripreme u novobeogradskoj “Hali sportova Ranko Žeravica” nastavljaju Sofija Olić, Maša Janković, Tina Selaković, Olga Stepanović, Tamara Čorto, Marta Jovanović, Jovana Boričić, Nevena Rosić, Nataša Bučevac, Aleksandra Punoševac, Marta Mitrović, Marina Stojić, Nadija Smailbegović i Kristina Topuzović, a u narednih nekoliko dana, radu reprezentacije priključiće se Tina Krajišnik, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Dragana Stanković, Ivon Anderson, Ivana Katanić, Sanja Mandić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Ivana Raca, Maja Škorić, Jovana Nogić, Teodora Turudić i Aleksandra Crvendakić.

Srpske reprezentativke nastavljaju rad u “Hali sportova Ranko Žeravica”, gde će se i igrati naredne sedmice kvalifikacioni turnir za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Australiji. Naš tim će za rivalke u grupi imati košarkašice Koreje, Australije i Brazila, a plasman na Mundobasket iz grupe će, uz domaćina Australiju, obezbediti još dve prvoplasirane ekipe.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka