Pratite nas

Košarka

Ministar Udovičić na treningu košarkašica Srbije

Vanja Udovičić
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić iznenadio je danas na treningu najbolje košarkašice Srbije, koje se za gust takmičarski raspored ovog leta pripremaju u Beogradu.

Žensku košarkašku reprezentaciju od 17. do 27. juna očekuje Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj, a samo mesec dana nakon toga i Olimpijske igre u Tokiju.

Kako je saopšteno, ministar Udovičić je nastavio da posećuje sve srpske sportiste prilikom pripremnih i takmičarskih procesa, kako bi se lično uverio da svi imaju najbolje uslove.

Kao bivši reprezentativac i neko ko potpuno razume sve izazove s kojima se sportisti susreću na svakodnevnom nivou, ministar Udovičić nastoji da pored institucionalne podrške koju Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano pruža sistemu sporta u Srbiji, i neformalnim razgovorom sa samim sportistima čuje njihova iskustva i pruži im dodatnu podršku pred međunarodna takmičenja„, stoji u saopštenju Ministarstva.

Rusija pala u Hali sportova

Ženska košarkaška selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i bronzu na Evropskom prvenstvu 2019. godine, kada je jedan od gradova domaćina bio Beograd.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka