Pratite nas

Borilački sportovi

Miljana Cvetičanin uzela zlato na Državnom prvenstvu u Kraljevu

miljana cvetičanin

Četrnaestogodišnja karatistkinja Miljana Cvetičanin iz Kraljeva osvojila je zlatnu medalju na Državnom prvenstvu.

Ova talentovana devojčica nosi kimono već osam godina i došla je do crnog pojasa. Bila je prvakinja na Svetskom i Evropskom prvenstvu, a sada nastavlja da niže uspehe.

“Poslednji put sam se takmičila pre godinu ipo dana. S obzirom na to da baš dugo nisam izlazila na borlište bojala sam se kako će sve biti sada, da li ja to mogu. Međutim, uspela sam da se koncentrišem i izvučem maksimum iz sebe, pa da pobedim. Moje misli su bile samo na borilištu”, kaže Miljana za SportFem.

Ona danas niže sjajne uspehe, iako su na početku mnogi sumnjali u nju.

“Moj početak je bio težak. Svi su govorili: “Ne može žena da trenira karate. Tućiće te, dobijaćeš batine stalno”. Prolazile su tako godine i ja sam došla do plavog pojasa 2018.godine. Tada mi je trener rekao da će se održati Svetski šampionat u Subotici. Izrazila sam tada želju da radim borbe iako sam do tada radila samo kate. To je bilo da prvi put takmičerski učestvujem u borbi. Spremala sam se šest meseci kao i ceo klub. Otisla sam tamo puna samopouzdanja i pobedila. To je moja omiljena medalja, iako ih imam preko 90″, poručuje Miljana koja može da se pohvali i sa 14 pehara.

U decembru prošle godine položila je za crni pojas i sada ima zvanje majstora karatea. Dešava se da sa svojim 14 godina ponekad vodi trening u svom klubu “Šampion”. Već četiri godine je najuspešniji čan svog kluba.

1 Komentar

1 Komentar

  1. Sarma

    18 маја, 2021 at 10:24 pm

    Milja brat moj

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi