Pratite nas

Rukomet

Milijana Stošić produžila vernost Radničkom

Talentovana rukometašica Radničkog Milijana Stošić (20) produžila je na još dve godien ugovor sa Kragujevčanima. Zbog teške povrede kolena i operacije koja je usledila ona je propustila tekuću sezonu, ali čelnici kluba iz Šumadije nisu imali dilemu da joj treba ponuditi novi ugovor.

„Izuzetno smo zadovoljni produženjem ugovora sa Milijanom, koja predstavlja budućnost srpskog rukometa. Sledeće sezone imaćemo respektabilan tim, za sam vrh tabele, a ona će biti važan šraf u toj mašineriji“, rekao je direktor Radničkog Stavro Rašković.

Stošićeva je rukometom počela da se bavi u rodnom Beogradu gde je igrala za par klubova. Sezonu 2019/20. provela je u francuskom Brestu, redovnom učesniku Lige šampiona pre nego što se vratila u Radnički. U karijeri je prošla sve selekcije reprezentacije Srbije.

„Zadovoljstvo mi je što sam dobila novu šansu u Radničkom, nakon ozbiljne povrede koja se nažalost završila hirurškom intervencijom. Smatram da sam produženjem ugovora sa Radničkim napravila pravi potez, jer sam od kluba dobila vetar u leđa da nastavim dalje posle operacije kolena. Klubu dugujem zahvalnost na tome što su me podržali“, kazala je Stošićeva.

Ona je poput direktora Raškovića poručila da će Radnički naredne sezone imati najviše ambicije.

„Nadam se i očekujem da će naredna sezona biti moja, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou i da ću nastaviti tamo gde sam stala. Čvrsto sam uverena da ćemo ne samo ponoviti uspeh iz prethodne sezone kad smo bile vicešampionke, nego da ćemo napraviti korak dalje i osvojiti titulu naredne sezone“, poručila je Milijana Stošić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet