Pratite nas

Košarka

Milica Popović nova članica Milana, debituje već za dva dana

Mlada srpska košarkašica Milica Popović (20) nova je igračica Milana. Ona bi trebalo da debituje za ekipu italijanskog drugoligaša već preksutra u prvenstvu protiv Vićence.

Milica je prošlog leta bila je u kampu jednog do vodećih timova sa Apenine, Pasalakve iz Raguze, ali nije potpisala ugovor. Potom je prešla u mađarski Pečuj u kojem je igrala do nedavno. U Srbiji je nastupala za Ljuboviju i Loznicu, a mlada je reprezentativka naše zemlje.

„Šut je važan deo moje igre, ali mogu dobro da igram i na spoljnim pozicijama i pod košem. Volim sebe da zovem univerzalcem ili ol-raund igračem. Omiljeni košarkaš mi je Lebron Džejms, ali inspiraciju nalazim u košarkašicama – Kendas Parker i Dijani Taurasi“, kaže Milica.

Milano je trenutno u sredini tabele koja ima 14 timova, a osam najbolje plasiranih pokušaće kroz plej-of da se domognu plasmana u društvo najboljih.

„Nadam se da ću biti u prilici da pomognem ekipi da ostvari zacrtane ciljeve. Volela bih da dam doprinos atmosferi u timu i da zajedno beležimo uspehe. Ovo će biti moje prvo iskustvo u Milanu i jedva čekam izazove, jer se nalazim u jednom od najznačajnijih košarkaških gradova u Evropi“, poručuje Popovićeva.

Počasni predsednik Milana Enriko Krespi nije štedeo pohvale na račun srpske košarkašice.

„Milica je mlada igračica, ali ogromnog potencijala. Vidimo u njoj veliku energiju i smatramo da može mnogo da pomogne ekipi u nastavku sezone. Očekujemo da njen doprinos bude zaista velik i da nam pomogne da zabeležimo značajan napredak na tabeli“, istakao je Krespi.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka