Pratite nas

Miks

Milica Novaković: Spremna sam za Tokio!

Milica Novaković: Spremna sam za Tokio!

Od troje kajakaša koji će braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama, Milica Novaković jedina je već iskusila atmosferu na najvećem sportskom takmičenju. Ovogodišnje Igre u Tokiju obeležiće nešto drugačija atmosfera.

“Mislim da će ove Olimpijske igre u svakom slučaju biti specifične. Postoje razna pravila koja moramo da poštujemo i nema publike. Već sam pričala o tome, za nas kajakaše to u principu i nije neki veliki problem jer nama publika i ne igra neku veliku ulogu. Nije da se mi nalazimo na stadionu i da smo navikli na masu ljudi koji nešto viču, navijaju i dobacuju. Nama je fokus uvek na nama samima, tako da što se nas tiče to neće biti neki veliki gubitak. Upoznati smo sa svim pravilima i spremni smo na sve”, kazala je Milica.

Olimpijske igre prvi put u istoriji se održavaju posle pauze od pet godina zbog pandemije virusa korona.

“Meni je u prvi mah bilo krivo što su odložene, jer sam svim srcem želela da se takmičim i mislila sam da sam dovoljno spremna. Ali sad sa ove tačke smatram da je još i bolja stvar što sam imala godinu dana više da se unapredim i mislim da mi je dobro došlo. Mislim da sam spremna i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni posle Olimpijskih igara”.

Osim što će atmosfera u Olimpijskom selu i na borilištima biti nešto drugačija nego na prethodnim Igrama, takođe će i takmičenje u kajaku sprint biti nešto drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli.

Milica će se u Tokiju takmičiti u jednosedu na 200 i 500 metara.

“Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama mogu da učestvuju po dve posade iz jedne zemlje. Samim tim to menja strukturu takmičenja. Prijavljeno je više takmičarki nego ikada u disciplini jednoseda na 500 metara. Mislim da će biti teže izboriti finale, a u finalu kao i na svakom takmičenju bilo to Evropsko ili Svetsko prvenstvo, kao i na svakom velikom šampionatu, mi uvek kažemo da je sve moguće. Biće teže zbog toga, verovatno, ali izborižemo se nekako svim silama”, naglaslila je Milica.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks