Pratite nas

Borilački sportovi

Milica Nikolić: Živim za trenutak da u Tokiju slušam našu himnu

Milica Nikolić: Živim za trenutak kad na pobedničkom postlju slušam himnu

Srpski džudo imaće pet predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju, od toga tri devojke, a jedna od njih biće Milica Nikolić. Ona će se takmičiti u kategoriji do 48 kilograma.

Pre tri godine u Tel Avivu na Evropskom prvenstvu osvojila je bronzu.

Pred odlazak u Tokiju ne želi ništa da obeća, osim bespoštedne borbe, jer kaže da za nju nema veće časti nego kad predstavlja Srbiju. Najveća sreća joj je kad na pobedničkom postolju sluša „Bože pravde“.

“Samo učešće na Igrama jeste neka vrsta zadovoljstva, ali učešće bez medalje ne donosi krajnje zadovoljstvo koje želim da ostvarim u Tokiju. Ambicije su mi velike i nadam se najboljem, ali ne zelim ništa da obećavam. Na svakom takmičenju pre svega predstavljam svoju zemlju, pa onda sebe i svako od nas živi za trenutak da se popne na vrh postolja i čuje svoju himnu. Svaki put se kod mene probudi osećaj pripadnosti i ljubavi prema Srbiji”, kaže Milica za “Espreso”.

Ona se trenutno nalazi u Slovačkoj na završnim pripremama za Igre i kaže da će biti spremna za najveći sportski događaj na svetu.

“Pripreme za Igre teku u najboljem redu. Trenutno sam na poslednjem kampu, koji se održava u Slovačkoj. Uslovi su fantastični, ima mnogo boraca koji su takođe kvalifikovani za Olimpijske igre i samim tim i dobrih sparing mečeva. Ostalo je da se isprave još neke sitnice što se tiče tehničkog i taktičkog dela, a sama forma je da zadovoljavajućem nivou”.

Njen sport džudo nastao je u Japanu, koji će biti domaćin Olimpijskih igara. Milica objašnjava da joj mesto održavanja turnira nije posebno značajno, već da joj je uvek u glavi da predstavlja svoju zemlju.

Svesna je, međutim, da će konkurencija u Tokiju biti žestoka.

“Konkurencija jeste dosta jaka u mojoj kategoriji, posebno u poslednje tri godine. Pojavile su se nove takmičarke, koje su počele da dominiraju, a neke stare koje su dominirale u većoj kategoriji spustile su se u moju do 48 kilograma. Pet godina sam konstantno bila u prvih 10-15 na svetskoj rang listi i ovaj plasman na OI je nekako bio i očekivan”, dodala je Milica Nikolić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi