Pratite nas

Borilački sportovi

Milica Mandić: Protivnice su teže i veće od mene

Milica Mandić: Protivnice su teže i veće od mene

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić došla je u Tokiju po još jednu olimpijsku medalju. Osvajačica zlata iz Londona 2012. veruje da će svojim poslednjim Igrama ponovo zasijati, ali priznaje da će joj biti komplikovanije nego do sad.

Milica ističe da su sve rivalke teže i veće od nje, ali spremala se za takve okršaje. Prva protivnica 27. jula biće joj iz Dominikanske Republike.

“Dosta je zahtevna jer su sve protivnice fizički veće i teže od mene. Mislim da mi je to malo drugačiji zadatak nego što je bio inače. Zato sam i poslednje takmičenje radila u teškoj kategoriji, čisto malo da se oprobam sa težim protivnicama. Spremili smo taktiku za nju, ali sve dok ne osetim malo njenu snagu i težinu u borbi, moraću malo da se prilagodim u prvoj rundi. Ali mislim da imamo spremnu dobru taktiku”, kazala je Milica za RTS.

Generalno konkurencija nije nimalo laka, ali naša zlatna olimpijka veruje da je u odličnoj formi.

“Očekivanja su uvek visoka. Mislim da ne bih bila ovde i ne bih se bavila sportom da ne želim više od sebe i da radim na sebi. Tu sam da sebi pružim jaku podršku i poželim najbolji rezultat. Svesna sam kakva mi je konkurencija, dosta razmišljam o tome, ali isto tako razmišljam o tome kako sam se pripremala, da sam u dobroj formi, da konstantno radim na sebi i volim to što radim. Mislim da mi je to najveći pokretač.”

Mandićeva u prvom raportu iz Olimpijskog sela kaže da se još prilagođava na novi ambijent.

“Prve dane koristimo da upijemo ovu energiju i našeg olimpijskog tima i sela. Čisto da se upoznamo sa svim pravilima ovde – gde su sale, gde su teretane. I dalje se privikavamo malo na vremensku razliku, to mi jedino malo teže pada. Jednostavno sam srećna i zadovoljna što je isti tim ovde kao što je bilo prošli put”, rekla je Milica.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi