Pratite nas

Borilački sportovi

Milica Mandić je ponovo olimpijska šampionka!!!

Milica Mandić je nova olimpijska šampionka! Srpska heroina je u kategoriji preko 67 kilograma savladala u finalu Južnokorejku Dabin Li sa 10:6.

Tako je posle 2012. kad je u Londonu prvi put osvojila zlatnu medalju, Milica ponovo zasela na tron! I donela Srbiji prvo zlato u Tokiju, a drugu olimpijsku medalju.

Milica je povela 3:0 maltene na startu meča, već posle 15 sekundi udarcem u glavu, a ubrzo je dodala još i udarac u telo za 5:0.

Početkom druge runde, Milica je izašla iz polja, pa je dobila kazneni bod, odnosno Korejka je smanjila zaostatak na 5:1. Usledila je rovoska borba, tačnije obe takmičarke su čekale grešku one druge. Onda je Li sredinom druge runde zadala udarac i dobila dva poena (3:5), ali je odmah posle toga pala za zemlju i usledio je kontra poen za Mandićevu6:3.

Tražio je trener korejske takmičarke video proveru, ali je ostalo 6:3. S tim rezultatom završena je runda i otišlo se na mini pauzu.

Posle tačno minut borbe u trećoj deonici, Li je zadala udarac rukom i smanjima na 6:4, a odmah zatim i izjednačila na 6:6.

Milica je do nove prednosti došla na 28 sekundi do kraja udarcem rukom za 7:6. Korejka je krenula na sve ili ništa, pa je Mandićeva zadala udarac za 9:6, pa je usledio dodatni poen za 10:6.

I to je bio konačan rezultat! Slavlje je moglo da počne!

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi