Pratite nas

Odbojka

Milenković: Svesne smo šta nas čeka protiv Poljske

Srpska odbojkašica Bojana Milenković izjavila je da u utorak očekuje težak meč protiv Poljske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Gljivicama.

Poljakinje su sjajno igrale protiv Nemačke. Kreće eliminaciona faza, a mi smo svesne šta nas čeka. Verujem da će Poljska igrati bolje nego u prvom meču, pošto je to sada za njih veći izazov. Podrška navijača će im sigurno dosta značiti na ovoj utakmici. Znamo da se nosimo sa pritiskom. Potrebno je da odigramo našu prepoznatljivu igru i da nastavimo sa pobedama na SP„, izjavila je Milenkovićeva, preneo je zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Srpska odbojkašica Aleksandra Jegdić izjavila je da naš nacionalni tim dobro poznaje igru selekcije Poljske.

Neće nam biti lako, jer igraju pred svojim navijačima. Sigurno je da je nesvakidašnji sistem takmičenja na SP, pošto moramo za kratko vreme ponovo da igramo sa istim protivnikom. Međutim, ne možemo ništa protiv toga, jedino da sve to prihvatimo i da na meču sa Poljskom prikažemo najbolju igru. Na SP smo ostvarili svih devet pobeda, igrale smo sa 14 odbojkašica i sve devojke su dale neki doprinos do sada“, izjavila je Jegdićeva.

Utakmica između Srbije i Poljske biće odigrana u utorak od 20.30 sati u Gljivicama.

U preostala tri meča četvrtfinala SP sastaće se Turska – SAD, Brazil – Japan i Italija – Kina.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka