Pratite nas

Odbojka

Milena Rašić: Isplakale smo se za finalem OI, sad idemo na zlato na EP

Ostala su samo tri dana do početka Evropskog prvenstva za odbojkašice, čiji će domaćin biti Bugarska, Rumunija, Hrvatska i naša zemlja u kojoj će se igrati i završnica takmičenja.

Pravi je trenutak da se, bar na neko vreme, arhiviraju Olimpijske igre iz Tokija i da se naše odbojkašice okrenu predstojećem izazovu.

Blokerka Milena Rašić kaže da joj je teško pala činjenica da najbolja generacija u istoriji srpske ženske odbojke nije stigla do finala OI i da je teško oteti se tom utisku.

Mislim da je ova ekipa zaslužila i te kako da se bori za ovo zlato jer verujem da smo se iscrpele, izgorele u želji posle onakve utakmice sa Italijom. Ali prosto nam ništa nije išlo, taj dan šta god da smo probale i uradile dobro, bilo je teško osvojiti poen. Zato sam zaplakalan na kraju. Mnogi su me pitali da li je to zbog kraja reprezentativne karijere. Ali nije, jednostavno se sve skupilo, nisam mogla da zadržim da ne pustim suzu. Opet, u toj borbi za treće mesto i osvajanje bronzane medalje… Uvek te drži taj osećaj u grudima možda si mogao još više na Igrama, a nisi uspeo. Sve se skupilo, eksplozija„, kaže Milena za Sportski žurnal.

Srpske odbojkašice u grupnoj fazi EP očekuje pet utakmica i to protiv Rusije, Francuske, Azerbejdžana, Belgije i Bosne i Hercegovine. Na selektoru Zoranu Terziću i njegovom stručnom štabu nije samo da devojke psihicki pripreme za još jedno veliko takmičenje u kratkom roku, već i da one budu fizički spremne, zdrave i što je moguće svežije za EP.

Milena Rašić veruje da stručni štab zna šta mu je činiti.

Normalno je da ta forma padne u jednom trenuku i verujem da će na samom početku turnira biti malo teže odigrati utakmice na visokom nivou. Ima ljudi zaduženih za to i sigurna sam da ćemo tu formu dovesti do najvišeg nivoa kada to bude potrebno, tih sto odsto. Grupu fazu da odigramo koliko god je to moguće dobro u ovom trenutku i da se onda fokusiramo na sve što sledi dalje„, objašnjava Milen Rašić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka