Pratite nas

Rukomet

Milena Delić dobila novi mandat na čelu RSS

Milena Delić dobila novi mandat na čelu RSS

Na Izbornoj sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije jednoglasno je doneta odluka da se za predsednicu Upravnog odbora izabere Milena Delić. Na sednici Skupštine održanoj u Hotelu „M“ u Beogradu delegati su ukazali poverenje Delićevoj za novi četvorogodišnji mandat, nakon mandata dobijenog na vanrednoj Skupštini Rukometnog saveza Srbije 23. decembra 2020. godine.

Predlogom predsednice RSS izbrani su potpredsednici i članovi Upravnog odbora. Za potpredsednike izabrani su Dejan Stanojević, Vladimir Mandić, Ana Živanović i Jovan Kovačević. Upravni odbor ćine Jelena Erić (zadužena za ženski rukomet), Milorad Krivokapić (zadužen za muški rukomet), Ljiljana Maksić (Knežević), Milan Đukić, Dragan Lozo, Dragan Momić, Vojislav Bulatović i Dušan Mojsilović. Za generalnog sekretara RSS izabran je Svetozar Stanković. Predsednik Skupštine RSS je Dragan Bukvić, a za potpredsednika Skupštine RSS izabran je Dejan Milenković.

Na Izbornoj sednici učestvovalo je 42 od 47 delegata iz cele Srbije.

„Prethodnih šet meseci je bilo turbulentno i sa mnoštvom obaveza, ali smo moj tim i ja uspeli da zajedno uradimo sve ono što sam obećala na vanrednoj sednici Skupštine 23. decembra 2020. godine. Ovaj period je bio iscrpljujuć, ali ne žalim kada vidim da se primećuju pomaci, da se vidi bolja atmosfera u rukometu i kada na ovoj Skupštini vidim mlade ljude pune elana, predstavnike klubova, jer ipak su klubovi ti koji treba da govore i iskazuju svoje probleme na terenu i naravno odlučuju o budućnosti rukometa. Moj izbor danas je verovatno rezultat prethodnog rada i vidim da su svi zadovoljni i naravno da se sad očekuje mnogo više. Trudiću se da ostanemo u tom ritmu, pa čak i da ga unapredimo“, istakla je Milena Delić.


Ona je takođe govorila o planovima i prioritetima u narednom periodu.

„Ono što je i tada bio moj prioritet jeste da krenemo od baze, da pokrenemo rad svih kategorija i stvarno sam ponosna što je veliki broj selekcija konstantno na okupu. Formirali smo stručnu službu koja je preuzela veliki deo posla, to su ljudi koji su željni rada i dokazivanja, željni dobrih rezultata. Deca su zadovoljna, često su na okupu, kvalitetnije rade, promenili smo stručne timove i zaista sam srećna. Ovo leto nam je puno akcija. Juniorke očekuje Evropsko prvenstvo u julu u Italiji, zatim Evropsko prvenstvo u avgustu za kadetkinje u Gruziji i juniore u Hrvatskoj i to će biti zaokruženo za letnji period. Slede kvalifikacije ženske seniorske selekcije za Evropsko prvenstvo u oktobru – dočekujemo Tursku i gostujemo na Islandu, u toj grupi nas očekuje i reprezentacija Švedske. Krajem godine je i Svetsko prvenstvo za seniorke u Španiji na koje smo se kvalifikovali i početak naredne godine će biti u znaku seniora koji učestvuju na Evropskom prvenstvu“, zaključila je Delić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet