Pratite nas

Borilački sportovi

Milana Bjelogrlić: Želim da osvojim sve, a inspiriše me Novak

Milana Bjelogrlić

Sigurno ste već čuli za Milanu Bjelogrlić. Ona je svetska šampionka u kik-boksu iz 2019. godine, a nedavno je na Serbia openu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 60 kilograma.

Milana je u intervjuu za SportFem ispričala kako je pregurala period od godinu dana kad zbog epidemije kovida-19 nije bilo bori. Otkrila nam je ko joj je sportski uzor i šta su joj ciljevi u nastavku karijeri.

Morali smo da je pitamo i da li kao vatrena kik-bokserka nekad došla u situaciju da svoju veštinu primeni i van ringa!

Osvojila si pre nekoliko dana prvo mesto na Serbia openu. Kakvi su bili mečevi?

“U prethodnoj godini su usled pandemije svi planirani turniri i mečevi bili odloženi. To mi je dalo priliku da se više fokusiram na samu pripremu i unapredim formu kao i da više radim na ličnom razvoju. Mečevi su važni ne samo zbog postizanja rezultata, već i zbog toga što nam pružaju značajan osvrt na to koliko smo napredovali i šta sve možemo da poboljšamo. Serbia open je prvi međunarodni turnir na kome sam učestvovala od početka pandemije. Do osvajanje titule radila sam dve borbe, protiv sjajnih takmičarki iz Ukrajine i Austrije. Zadovoljna sam postignutim rezultatom i zahvalna na naučenim lekcijama! Jaki turniri i jake protivnice su odlična prilika da naučim nešto novo o sebi.”

Pre dve godine si osvojila titulu prvaka sveta u Sarajevu. Da li je to najveći uspeh u karijeri, koje je sledeće veliko takmičenje za koje se spremaš?

“Da, titula prvaka sveta osvojena u Sarajevu 2019. godine je do sada moj najveći uspeh. Velika mi je čast što sam na istom turniru nagrađena i peharom za najboljeg ženskog borca. U toku su pripreme za profesionalni meč koji će se održati 11. juna protiv takmičarke iz Hrvatske. Ljubitelji sporta moći će da prate uživo televizijski prenos meča na Arena sport kanalu. Nakon toga očekuje me odbrana titule na Svetskom prvenstvu u Italiji u oktobru 2021.”

Koji su ti krajnji ciljevi kojima stremiš u kik-boksu? Šta bi jednog dana smatrala krunom karijere?

“Cilj mi je da odbranim svetsku titulu u Italiji i da osvojim Svetske igre u Americi 2022. godine. Osvajanjem Evropskog i Svetskog prvenstva, a zatim i Svetskih igara zaredom, postala bih prvi član reprezentacije kome je to pošlo za rukom.”

Koliko je teško za jednu damu da se bavi kik-boksom u Srbiji? Kakvi su uslovi i kako je tvoje okruženje, porodica, prijatelji, reagovalo kad si im rekla da definitivno time želiš da se baviš?

“Iz moje perspektive veoma je lako, važno je postaviti jasne i velike ciljeve i definisati male, ali važne korake koji će nas do tog cilja dovesti. Tada inspiracija i motivacija dolaze sami od sebe. Moja porodica i moji prijatelji mi pružaju veliku podršku.”

Imaš li neki ritual pred ulazak u ring ili nešto što te posebno motiviše? Neka pesma?

“Nemam poseban ritual pred meč, važan mi je unutrašnji mir koji uspevam da postignem tako što se izolujem i meditiram. Hladna glava i veliko srce su moje najveće oružje.”

Jesu li ti uzori iz muškog ili iz ženskog kikboksa i ko su?

“Imam jednog uzora. Zove se Novak Đoković. To je čovek koji me je inspirisao kad sam bila devojčica i nastavlja da me inspiriše svakog dana. Svojim primerom me je nadahnuo toliko da sam postala šampion sveta!

Kakva si privatno? Vatrena, temperamenta ili mirna pošto u ringu izbaciš sav stres?

“Baš suprotno, ring ne služi za izbacivanje stresa. U ringu je najvažnije imati vispren um i hladnu glavu. Smatram da sam takva i van njega, ali te vrline izražavam na drugačiji način.”

Da li se ikada dogodilo da si morala van ringa da primeniš svoje veštine ili barem da upozoriš nekog šta može da mu se dogodi?

Jeste jednom, dobro je prošao.”

Voliš da sviras i klavir? Kako se spajaju te dve ljubavi, klavir i klasična muzika s jedne strane sa kik-boksom s druge?

“Spajaju se u meni. Diplomirala sam na Fakultetu muzičke umetnosti na odseku Muzička teorija, sviram klavir od malena i on me je mnogo pre kik-boksa naučio disciplini i upornošću. Klavir i kikboks su dve moje najveće strasti koje ukratko najbolje i opisuju moju ličnost, duh i način življenja. Sve je spojivo i sve je ostvarivo ako čvrsto verujete u ono što radite, imate viziju i ne odustajete!”

Šta su jos tvoji hobiji i ono što te ispunjava kad nisi na treningu ili u borbi?

“Volim da čitam, slušam podkaste na temu ličnog razvoja, igram šah, sviram klavir, plešem, putujem, upoznajem ljude i druge kulture, pričam strane jezike i kreiram kupaće kostime zajedno sa svojom najboljom prijateljicom. Svaki dan se budim sa željom za novim hobijem i prilikom da naučim nešto novo.”

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi