Pratite nas

Miks

Miks Mikec i Milovanović peti na Svetskom kupu

mikec milovanović (1)
Milovanović i Mikec (Foto: Streljački savez Srbije)

Tim Srbije Damir Mikec/Jasmina Milovanović osvojio je peto mesto u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem trećeg dana Svetskog kupa u Osijeku.

U istoj disciplini startovao je i miks Dimitrije Grgić/Brankica Zarić i zauzeo 22. poziciju. Oba para su prvi put u ovom sastavu učestvovali na velikom takmičenju.

Mikec i Milovanovićeva su u prvoj fazi kvalifikacija zauzeli osmo mesto sa 573 kruga i prošli u drugu rundu, u kojoj su se našla četiri evropska i četiri azijska miksa. Tandem Milovanović/Mikec je u ovoj fazi skupio 381 krug, što je bilo dovoljno za peto mesto. Kao četvrti u meč za bronzu prošao je tim Irana, sa četiri kruga više

Takmičenje miks parova vazdušnom puškom bilo je podeljeno u dva dana. U petak, u kvalifikacijama tandem Andrea Arsović/Milutin Stefanović je zauzeo 11, a drugi tim naše zemlje, Sanja Vukašinović/Milenko Sebić, 23. mesto.

Arsovićeva i Stefanović su u vrlo izjednačenoj borbi bili nadomak plasmana u drugu rundu, među osam najboljih. Pogodili su 625,4 kruga. Sa osmog mesta dalje je prošao prvi tim Nemačke koji je za svega šest desetih delova kruga bio bolji od srpskog para

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks