Pratite nas

Tenis

Mia Ristić obećala roditeljima: Biću bolja od Novaka

Srpski ženski tenis je u krizi od odlaska Ane Ivanović i Jelene Janković. Njih dve su postavile standarde koje je teško ispratiti.

Poslednjih godina u prvih 100 su ulazile Nina Stojanović, Aleksandra Krunić, Olga Danilović, ali bez nekog vrlo zapaženog rezultata.

Ipak, budućnost nije tako siva. Jer, na vrata seniorskog tenisa kuca Mia Ristić (17), velika nada belog sporta u Srbiji.

Devojčica iz Bora jer 338. na WTA listi, ali se od nje tek očekuje veliki proboj u 2024. godini. A, onda je i nebo granica. Za nju, san je da stigne i nadmaši Novaka Đokovića. Prilično ambiciozno!

„Počela sam da treniram tenis sa šest godina kada sam videla Novaka Đokovića na televiziji. Rekla sam roditeljima “Mama, tata, hoću da budem kao on, možda i bolja od njega”. Znam da ću jednoga dana biti bolja od Novaka Đokovića, ne znam koja je tajna stvarno, ali verujem u sebe da ću postati prvi reket sveta, kao što je verovao i Novak, verujem da ću osvojiti sve grend slem titule po više puta i da ću doneti zlatnu medalju Srbiji sa Olimpijskih igara“, kaže Mia Ristić.

I pored tolikih ambicija, Mia redovno ide u školu.

„Idem redovno u školu, u gimnaziju „Bora Stanković“ u Boru. Svaki dan mi je prepun, ili učim ili treniram. U školi sam od 08.00 do 14.00, zatim idem na trening od 15.00 do 17.00, pa opet učim, pa na trening od 20.00 do 22.00. Vrlo sam vredna, marljiva, mnogo radim i vidim da se taj trud isplati”.

Iako joj je šljaka omiljena podloga, Mia se jednako dobro snalazi i na ostalim.

„Omiljena podloga mi je šljaka jer od malena igram na šljaci, ali sam prošle godine osvojila domaće prvenstvo do 16 godina na brzoj podlozi, pa mi ide da igram i na betonu. Nikada do sada nisam igrala na travi, pa bih volela da probam“, rekla je Mia Ristić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis