Pratite nas

Miks

Medalja za strelce: Havranova i Ivanović izborili bronzu

Mladi srpski strelci nastavili su uspešan niz na Evropskom juniorskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Hamaru (Norveška).

Aleksandra Havran i Marko Ivanović su osvojili bronzanu medalju u dramatičnom takmičenju mešovitih parova puškom drugog dana šampionata. To je treća medalja za Srbiju u Hamaru, jer u nedelju je Ivanović je izborio srebro,a Petar Erdei bronzu u pojedinačnom nadmetanju juniora puškom.

Sem Havranove i Ivanovića, u takmičenju miks parova Srbiju je predstavljao i tim Anja Popović/Petar Erdei, koji je zauzeo 13.mesto i takođe se našao u gornjem domu, jer startovalo je 30 parova.

Havranova i Ivanović su u finale ušli sa trećeg mesta u kvalifikacijama. U prvoj fazi finala rivali u grupi su im bili par Italije 1, koji je u kvalifikacijama oborio evropski juniorski rekord, Španija 1 (peto mesto u kvalifikacijama) i Češka 2 (sedma u kvalifikacijama).

Od početka je vođena izjednačena borba, a sredinom takmičenja na prvom mestu se izdvojila Italija.

Češka je ispala kao četvrtoplasirana posle 10.serije, a Srbija i Španija su nastavile žestoku borbu za drugu poziciju, u kojoj su odlučivali detalji. Treći par ispada posle 15.serije. U tom trenutku Srbija je imala 37,5 poena, a Španija samo pola manje i završila na trećem mestu. Po pravilima takmičenje u grupi traje do 20.serije, ali ovaj put je završeno posle 16, jer Italija je već tada osigurala prvu poziciju.

Drugim mestom u grupi naš tim obezbedio bronzu, jer u konkurenciji miks parova nema meča za treće mesto, već oba drugoplasirana tima iz grupa prve faze finala dele treće mesto. Druga bronza pripala je paru Švedske.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks