Pratite nas

Miks

Medalja za strelce: Havranova i Ivanović izborili bronzu

Mladi srpski strelci nastavili su uspešan niz na Evropskom juniorskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Hamaru (Norveška).

Aleksandra Havran i Marko Ivanović su osvojili bronzanu medalju u dramatičnom takmičenju mešovitih parova puškom drugog dana šampionata. To je treća medalja za Srbiju u Hamaru, jer u nedelju je Ivanović je izborio srebro,a Petar Erdei bronzu u pojedinačnom nadmetanju juniora puškom.

Sem Havranove i Ivanovića, u takmičenju miks parova Srbiju je predstavljao i tim Anja Popović/Petar Erdei, koji je zauzeo 13.mesto i takođe se našao u gornjem domu, jer startovalo je 30 parova.

Havranova i Ivanović su u finale ušli sa trećeg mesta u kvalifikacijama. U prvoj fazi finala rivali u grupi su im bili par Italije 1, koji je u kvalifikacijama oborio evropski juniorski rekord, Španija 1 (peto mesto u kvalifikacijama) i Češka 2 (sedma u kvalifikacijama).

Od početka je vođena izjednačena borba, a sredinom takmičenja na prvom mestu se izdvojila Italija.

Češka je ispala kao četvrtoplasirana posle 10.serije, a Srbija i Španija su nastavile žestoku borbu za drugu poziciju, u kojoj su odlučivali detalji. Treći par ispada posle 15.serije. U tom trenutku Srbija je imala 37,5 poena, a Španija samo pola manje i završila na trećem mestu. Po pravilima takmičenje u grupi traje do 20.serije, ali ovaj put je završeno posle 16, jer Italija je već tada osigurala prvu poziciju.

Drugim mestom u grupi naš tim obezbedio bronzu, jer u konkurenciji miks parova nema meča za treće mesto, već oba drugoplasirana tima iz grupa prve faze finala dele treće mesto. Druga bronza pripala je paru Švedske.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks