Pratite nas

Košarka

Marina Maljković: Pustiću ih jednu noć da proslave, a onda „operacija Tokio“

Konferencija za medije novih evropskih šampionki pretvorila se u žurku! Tek što su Sonja Vasić i Marina Maljković sele pred novinare, u salu za konferenciju uletele su sve reprezentativke, počele da polivaju Sonju i Marinu vodom i glasno da pevaju.

Minut, dva je potrajalo veselje, a onda je srpska selektorka, konačno nasmejana, govorila o tituli i odmah o planovima za dalje.

„Želim pre svega da čestitam Francuskoj, kako reprezentaciji tako i Savezu, na ovoj medalji. Oni rade veliku stvar, imaju ogroman kontinuitet medalja i verujte da to uopšte nije lako. Naravno, čestitke mom timu, svakoj devojci, svakoj od 12 devojaka, sve su najbolje. Ponosna sam na sve, na Sonju zbog titule MVP, ali složiće se i ona sa mnom da su sve devojke bile važne“, rekla je Marina Maljković.

Ona je potom objasnila kako je i na osnovu čega stvarala šampionsku generaciju.

„Ovaj tim sam birala polako, još od 2011. godine. I tim i stručni štab. I najvažnija stvar koju sam gledala bila je da delimo iste vrednosti i da su to dobre osobe. Mnogo je lakše i kad pobeđuješ i kad gubiš ako imaš oko sebe prave ljude. Evo videli ste kako izgubimo kontrolu kad dođe do slavlja. Šalu na stranu, ovo je izuzetan tim, ovo je generacija kojoj želim da se zahvalim na svemu i da im kažem koliko su posebni. Imaju izuzetan karakter. Zato sam sigurna da ćemo s ovim „ludilom“ ostati fokusirani, sačuvati zajedništvo i na isti načim krenuti u nove izazove“, kazala je Marina i pogledala u Sonju.

Vasićeva se na to nasmejala i glasno prokomentarisala da to znači da im Marina neće dati ni dan odmora za slavlje, već da će se odmah sutra krenuti u pripreme za Olimpijske igre.

Maljkovićeva je prihvatila šalu i dodala:

„Ne, ni dan! Možda eto jednu noć, ajde…“

Potom je selektorka objasnila šta je bio uzrok pobede nad Francuskom.

„To što smo se svih 40 minuta… Ne, lažem, nismo 40, već 32 minuta… To što smo se svih 32 minuta držali plana. Mogu slobodno da kažem da su devojke u tom periodu odradile bukvalno sve, ali baš sve što sam tražila od njih. Tako se pobeđuje ovako ogroman, jak, moćan rival, tako što se tačno držiš plana i budeš fokusiran“.

Da priča o izostanku slobodnog dana i opuštanja nije samo šala Marina je potvrdila i na kraju konferencije, kad se obratila na srpskom, navijačima i svima u Srbiji, sa porukom da devojke i ona nastavljaju pripreme za Tokio.

„Pričaćemo mi još o ovome. Ovo je nestvarno šta je ova generacija uradila za srpsku košarku i za srpski sport uopšte! Nema odustajanja. Posle ovog zlata, devojke vide da sve mogu! Pokušaćemo, korak po korak, da se spremimo za Olimpijske igre. Sad ćemo samo malo da proslavimo“, podvukla je Maljkovićeva.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka